Corona-update

maatregelen, aanvullende dienstverlening en praktische tips

Enabling Growth!

Impactvol groeien

Wij bouwen aan een sterke, duurzame, toekomstbestendige Brabantse economie

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen en duurzame energie.

J.F.P. (Scief) Houben (voorzitter)

J.F.P. (Scief) Houben (1958) heeft in zijn loopbaan een groot aantal posities vervuld als CEO of directeur van bedrijven in projectontwikkeling en vastgoed (Blauwhoed, Kristal), de zakelijke dienstverlening (Lavold, Randstad, Bennekom Advies) en in de gezondheidszorg (Vitalis, Amarant).  Sinds 2011 is hij actief vanuit zijn eigen bedrijf. Hij vervult diverse functies op interim basis in dienstverlening en gezondheidszorg. Tevens is hij actief in vastgoed en gebiedsontwikkeling. Veel van zijn opdrachten zijn gericht op nieuwe businessconcepten die de cyclische economie versterken en duurzaamheid of bottom up economy als vertrekpunt hebben. Hij is een van de front runners en aanjagers van overheden bij de gewenste transformatie van overheidsdienstverlening naar maatschappelijk aanbesteden en activering van lokale economie. Internationaal is hij actief bij de oprichting en uitbouw van de Coral Triangle Centre in Indonesië. Nevenfuncties zijn: voorzitter RvC Spaarnelanden NV Haarlem, lid RvT NOVA college Haarlem, Voorzitter RvC Monumentenfonds Brabant, voorzitter RvT Vitalis Residentieel Wonen, voorzitter RvC WeGo, voorzitter RvC Wocozon BV.

W.W.M. (Willem) Ackermans

Na zijn studie Bouwtechniek aan de TU in Delft, startte Willem Ackermans (1955) in 1983 zijn loopbaan bij AMRO Bank onder meer in het Relationship Management Natural Resources. In 1989 stapte hij over naar Boskalis Westminster N.V. waar hij diverse functies bekleedde in het financieel management. Vanaf 1994 werd hij actief in de telecomsector en vervulde diverse financiële posities bij KPN waaronder CFO van KPN International alsook KPNQwest. In 2002 stapte hij over naar de energiesector, Nuon N.V., waar hij verantwoordelijk werd voor Corporate Strategie, M&A en Sustainability. In 2008 vervolgde hij zijn loopbaan bij Eneco waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Corporate Strategie en M&A. Eind 2017 vertrok Willem bij Eneco om als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame energie zijn loopbaan te vervolgen. Naast het vervullen van diverse advies opdrachten, binnen en buiten Nederland, is hij lid van de Raad van Commissarissen en lid van het Audit Committee van WoonInvest, een woningcorporatie in Den Haag. Tevens is hij lid van de RvT van de Stichting Museumfonds Zeestraat en voorzitter Stichting Museum voor Communicatie en sinds januari 2018 is hij lid van het Investerings Committee Fûns Skjinne Fryske Enerzje (FSFE) voor de provincie Friesland. 

F.A. (Femke) Brenninkmeijer

Femke Brenninkmeijer (1973) is sinds 2017 werkzaam als director Energy, Cargo & Offshore bij Port of Amsterdam, de vierde haven van Europa. In deze functie is zij onder meer verantwoordelijk voor het begeleiden en stimuleren van de energietransitie van een fossiele energiehaven naar een duurzame energiehaven waar productie en gebruik van groene waterstof een grote rol speelt. Dit doet zij samen met een enthousiast team en in partnership met bestaande klanten. Zij zet zich verder in voor het aantrekken van de offshore wind business naar de Amsterdamse havenregio en de bevordering van samenwerking in de regio. Femke studeerde Internationaal Recht en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zij was trainee bij de Verenigde Naties in New York waarna zij een aantal jaren werkzaam is geweest als advocaat in de civiele praktijk onder andere bij Hogan Lovells. In 2008 trad zij in dienst bij Port of Amsterdam waar zij enkele jaren heeft gewerkt als in-house counsel. Tevens is Femke lid van de Stuurgroep Energy van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP), lid van de regioraad Evofenedex, mentor bij NL Groeit en bestuur van de Havenclub Amsterdam IJmuiden.

Contact