Contact

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen en duurzame energie.

J.F.P. (Scief) Houben (voorzitter)

J.F.P. (Scief) Houben (1958) heeft in zijn loopbaan een groot aantal posities vervuld als CEO of directeur van bedrijven in projectontwikkeling en vastgoed (Blauwhoed, Kristal), de zakelijke dienstverlening (Lavold, Randstad, Bennekom Advies) en in de gezondheidszorg (Vitalis, Amarant).  Sinds 2011 is hij actief vanuit zijn eigen bedrijf. Hij vervult diverse functies op interim basis in dienstverlening en gezondheidszorg. Tevens is hij actief in vastgoed en gebiedsontwikkeling. Veel van zijn opdrachten zijn gericht op nieuwe businessconcepten die de cyclische economie versterken en duurzaamheid of bottom up economy als vertrekpunt hebben. Hij is een van de front runners en aanjagers van overheden bij de gewenste transformatie van overheidsdienstverlening naar maatschappelijk aanbesteden en activering van lokale economie. Internationaal is hij actief bij de oprichting en uitbouw van de Coral Triangle Centre in Indonesië. Nevenfuncties zijn: voorzitter RvC Spaarnelanden NV Haarlem, lid RvT NOVA college Haarlem, Voorzitter RvC Monumentenfonds Brabant, voorzitter RvT Vitalis Residentieel Wonen, voorzitter RvC WeGo, voorzitter RvC Wocozon BV.


J.W.A. (Jeroen) de Swart

Jeroen de Swart (1970) begon na zijn studie Technische Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam (Masters en PhD) in 1996 zijn loopbaan bij Exxon Mobil waar hij verschillende functies bekleedde in binnen en buitenland. In 2001 stapte hij over naar de Eneco Groep, waar hij in 2006 algemeen directeur werd van netbeheerder Stedin, dat de energieinfrastructuur van het grootste deel van de Randstad beheert. Sinds november 2013 is Jeroen CEO van Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB Amsterdam).


W.W.M. (Willem) Ackermans

Na zijn studie Bouwtechniek aan de TU in Delft, startte Willem Ackermans (1955) in 1983 zijn loopbaan bij AMRO Bank onder meer in het Relationship Management Natural Resources. In 1989 stapte hij over naar Boskalis Westminster N.V. waar hij diverse functies bekleedde in het financieel management. Vanaf 1994 werd hij actief in de telecomsector en vervulde diverse financiële posities bij KPN waaronder CFO van KPN International alsook KPNQwest. In 2002 stapte hij over naar de energiesector, Nuon N.V., waar hij verantwoordelijk werd voor Corporate Strategie, M&A en Sustainability. In 2008 vervolgde hij zijn loopbaan bij Eneco waar hij onder meer verantwoordelijk was voor Corporate Strategie en M&A. Eind 2017 vertrok Willem bij Eneco om als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame energie zijn loopbaan te vervolgen. Naast het vervullen van diverse advies opdrachten, binnen en buiten Nederland, is hij lid van de Raad van Commissarissen en lid van het Audit Committee van WoonInvest, een woningcorporatie in Den Haag. Tevens is hij lid van de RvT van de Stichting Museumfonds Zeestraat en voorzitter Stichting Museum voor Communicatie en sinds januari 2018 is hij lid van het Investerings Committee Fûns Skjinne Fryske Enerzje (FSFE) voor de provincie Friesland.