Ga naar content

Corona-update

maatregelen, aanvullende dienstverlening en praktische tips

Enabling Growth!

Impactvol groeien

Wij bouwen aan een sterke, duurzame, toekomstbestendige Brabantse economie

De helft van de totale Nederlandse productiewaarde in Life Sciences & Health (in totaal zo’n tien miljard euro) komt uit Noord-Brabant. Bijna een kwart van alle banen in deze sector bevindt zich in deze provincie.

In Noord-Brabant werken 910 (inter)nationale bedrijven met 18.160 medewerkers aan een betere en betaalbare gezondheidszorg. Naast bekende namen als Philips en MSD zijn er nog honderden andere bedrijven actief binnen onder meer de medtech, farma of gespecialiseerde logistiek.

De kracht van de life sciences & health keten in Noord-Brabant

In-depth overview Lifescience & Health Sector in Brabant (Netherlands)

In-depth overview Lifescience & Health Sector in Brabant (Netherlands)

Rapport met cijfers en feiten over de Life Sciences & Health sector in Noord-Brabant.

Biofarmaceutische onderzoekscampus Pivot Park

Vooral research & development in biotech groei snel in de regio. Het aantal vestigingen nam met 43% toe en het aantal arbeidsplaatsen verdrievoudigde bijna sinds 2014. Deze groei is grotendeels het gevolg van het succes van de Brabantse biofarmaceutische onderzoekscampus Pivot Park en haar buren MSD (Merck) Pharmaceutical Operations and Biologicals en Aspen. In 7 jaar tijd is Pivot Park, gebouwd op het fundament van Organon Research, uitgegroeid tot de thuisbasis van 60 biofarmaceutische onderzoeksbedrijven en instituten met bijna 600 medewerkers. Onlangs leverde het Oss nog de geuzennaam vaccinatie-hoofdstad van Nederland op, vanwege de cruciale rol die het oude MSD-campus speelt in de strijd tegen corona.

Zo ontwikkelde Noord-Brabant zich tot kweekvijver van medische innovaties

Wat hebben de anticonceptiepil, een 3D roterend röntgensysteem en ’s werelds meest voorgeschreven immuuntherapie tegen kanker met elkaar gemeen? Het antwoord: ze zijn made in Brabant. In de provincie werken (internationale) bedrijven, overheden en de wetenschap nauw samen aan medische innovaties met impact.

Lees meer
Zo ontwikkelde Noord-Brabant zich tot kweekvijver van medische innovaties

Brainport Medtech Cluster

Medische technologie is een wereldmarkt met een waarde van circa 500 miljard euro die de komende vijf jaar naar verwachting zal verdubbelen. Brainport Eindhoven vormt op het vlak van medtech een belangrijke hub. Van alle 330 medtech bedrijven is 55% (183) gevestigd in de regio Brainport Eindhoven en 45% (147) in de rest van Noord-Brabant. Meer dan 100 bedrijven vinden hun oorsprong in de keten van de complex machinebouw (maakindustrie) of stamt in een rechte lijn af van de innovatieve kracht van Philips, Holst Centre of de TU/e. De Hightech Campus is een geliefde vestigingslocatie voor start-ups binnen de medtech.

Rol van de BOM

In Brabant dragen we bij aan de missie om in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid te laten leven en een zorgsysteem te bieden dat effectief betaalbaar blijft. De BOM zet in op gepersonaliseerde behandelmethodes, digitale zorg en toepassingen van sleuteltechnologieën als fotonica, nanotechnologie en robotica. Door samen te ontwikkelen, investeren en internationaliseren zorgen we ervoor dat we gezond ouder kunnen worden.

Bekijk ook ons volledige life sciences & health portfolio

Salvia: de heilzame werking van bio-elektronica

De Eindhovense startup Salvia BioElectronics werkt aan een implantaat voor neurostimulatie: elektrische pulsjes die neurologische klachten verminderen en het zelfherstellend vermogen van lichaamsfuncties vergroten. De methode heeft de potentie om effectiever te zijn dan de huidige behandelingen. Bovendien zijn er veel minder medicijnen met vervelende bijwerkingen nodig.

Lees meer
Salvia: de heilzame werking van bio-elektronica

Meer weten?

Contact