Ga naar content
Contact

RvC

Raad van Commissarissen

L.L.M (Victor) Van der Chijs

L.L.M (Victor) Van der Chijs

1960

President-commissaris / voorzitter

Van der Chijs beschikt over een breed palet aan bestuurlijke ervaring in zowel de private als publieke sector. Voor zijn aantreden bij Deltalinqs was hij 8 jaar bestuursvoorzitter van de Universiteit Twente. Van der Chijs begon zijn carrière bij ING, waarvoor hij onder meer in Hongkong werkte op het gebied van projectfinanciering. Daarna trad hij toe tot het directieteam van Schiphol Group, waar hij betrokken was bij de privatisering van Schiphol. Hij werd daarna ceo van Schiphol U.S.A. en managing director van Schiphol International B.V. Van der Chijs vervolgde zijn carrière als managing partner van OMA (Office for Metropolitan Architecture) dat hij uitbouwde tot wereldspeler. Hij was ook boegbeeld van de topsector Creative Industries. Als voorzitter van de 4TU Federatie is hij lang de belangenbehartiger van de technische universiteiten in Nederland geweest. Ook was hij als president van ECIU (European Consortium of Innovative Universities), betrokken bij de vorming van de eerste pan-Europese universiteiten.

N. (Nancy) Mac Gillavry

N. (Nancy) Mac Gillavry

1973

Nancy Mac Gillavry studeerde Economie en Business Administration aan Tilburg University en werkt sinds 2007 bij ASML in Veldhoven. Sinds begin 2019 is ze verantwoordelijk voor Risk and Business Assurance. In eerdere functies was ze onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde Non-Product Related inkoop, de financiële verslaglegging van ASML en rapportages op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voordat ze bij ASML begon, werkte Mac Gillavry in diverse finance functies bij PricewaterhouseCoopers (1998-2004) en Océ (2004-2007). Daarnaast is Nancy Mac Gillavry bestuurslid van het Ronald McDonald huis in Veldhoven.

R.A.M. (Ronald) Slaats

R.A.M. (Ronald) Slaats

1961

Ronald Slaats was tussen 1986 en 2013 werkzaam bij De lage Landen, een wereldwijd opererende organisatie in ‘high-quality asset-based’ financieringsproducten. Bij DLL heeft hij diverse functies in Europa en Amerika gehad, waarna hij vanuit Nederland de rol van CCO en CEO bekleedde. In 2014 maakte Slaats de overstap naar De Meeuw Holding BV, waar hij nu verantwoordelijk is als CEO. Ronald Slaats is actief in diverse bestuurs- en adviesfuncties. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van Pallieter Group BV en van de Raad van Advies van Mechan. Daarnaast is Slaats voorzitter VNO/NCW kring Eindhoven e.o. en voorzitter Stichting Samen voor Eindhoven.

 

E.A.G. (Esther) Raats-Coster

E.A.G. (Esther) Raats-Coster

1969

Esther Raats-Coster is toezichthouder, bestuurder én ondernemer. Haar succesvolle ondernemerschap leidde in 2006 tot verkiezing als Zakenvrouw van het jaar. Na de verkoop van haar internationale bedrijf besloot ze haar ervaring breder in te zetten en bekleedde ze diverse functies in de bestuurlijke wereld. Onder andere als voorzitter van de vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO) en lid van de Sociaal Economische Raad (SER). Tevens was Raats-Coster van 2009 tot 2012 directeur van Stichting Talent naar de Top. Ze is nu onder meer actief als Voorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Groene Hart, lid Raad van Commissarissen van Spaendonck Groep en Voorzitter Raad van Commissarissen Westermeer Wind Holding. 

Ellen de Brabander

Ellen de Brabander

1963

Ellen de Brabander studeerde en promoveerde cum laude in Chemie in Leiden, waarna ze postdoctoraal onderzoek deed aan het Massachusetts Institute of Technology. Sinds 2014 is zij bij PepsiCo werkzaam als Senior Vice President in research & development waar ze onder meer verantwoordelijk is voor de digital & data management transformatie en compliance. Hiervoor werkte De Brabander als Chief Science &Technology Officer bij Merial (tegenwoordig Boehringer Ingelheim), Intervet (tegenwoordig Merck Animal Health) en DSM. Daarnaast is ze steeds actief geweest op de public private interface onder meer als founding CEO bij EIT Food en als lid van de raad van toezicht bij HAS en Universiteit Twente