Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact
Terug naar overzicht

Protix: insectenkweker met reuzenambitie

Protix: insectenkweker met reuzenambitie

De grootste insectenkwekerij ter wereld staat in Brabant. Protix, gevestigd in Bergen op Zoom, beschikt over technologie om de volledige voedselketen op zijn kop te zetten. Hun geheime wapen: hermetia illucens oftewel de zwarte soldaatvlieg.

Niet de vlieg zelf maar de zeer eiwitrijke larven van deze veelvoorkomende vliegensoort zorgen voor een revolutie in de voedselketen. De zwarte soldaatvlieg gedijt uitstekend op voedselreststromen en de larvenoogst dient als zeer voedzame basis voor vee. Als de technologie van Protix de juiste schaalgrootte bereikt, heeft het onder andere de potentie om de wereldvisvangst met een derde terug te brengen.

sir David Attenborough

Roelof Hemmen ging in gesprek met Kees Aarts, de CEO van het explosief groeiende Protix, op zoek naar de oorsprong van zijn idee, zijn uitdagingen als pionierende high tech insectenverwerker en een handgeschreven brief van sir David Attenborough. ‘Mijn belangrijkste resultaat is dat onze technologie en onze producten de volledige industrie hebben gevormd.’

Protix: insectenkweker met reuzenambitie

Deze podcastserie is tot stand gekomen ter ere van het 40-jarig bestaan van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en is een vierluik van interviews met de CEO’s van Brabantse bedrijven die zich onderscheiden door zowel hun buitengewone maatschappelijke impact als hun uitzonderlijke groeipotentieel.