Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact
Terug naar overzicht

Salvia BioElectronics: 'pacemaker' tegen chronische migraine

Salvia BioElectronics: 'pacemaker' tegen chronische migraine

Voor mensen met chronische migraine gloort hoop aan de horizon. Salvia BioElectronics werkt vanuit de High Tech Campus in Eindhoven aan een implantaat dat chronische migraine klachten met vijftig- tot zeventig procent kan verminderen. ‘Voor patiënten bepaalt dit het verschil tussen gewoon kunnen leven en de wereld moeten buitensluiten.’

Productontwikkeling voor medische implantaten is zeer tijdrovend door de uitzonderlijk strenge eisen die hier wereldwijd voor gelden. Het Eindhovens bedrijf haalde na veelbelovende laboratoriumtests 26 miljoen euro op via een investeringsronde, waarmee de volgende fase van de productontwikkeling is veiliggesteld. Voor de marktintroductie en commercialisatie zal nog eens een veelvoud aan investeringskapitaal nodig zijn.

Paden die bij elkaar komen

Roelof Hemmen sprak met oprichter en CEO Hubert Martens, zoon van een psychiater die een carrière als fysicus verkoos boven een medische loopbaan, maar nu toch concludeert dat beide paden bij elkaar zijn gekomen. “Veel mensen onderschatten de impact van chronische migraine op iemands leven. Het bepaalt alles: van je carrière tot en met de vraag of je aan kinderen wil beginnen.”

Salvia BioElectronics: “pacemaker” tegen chronische migraine

Deze podcastserie is tot stand gekomen ter ere van het 40-jarig bestaan van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en is een vierluik van interviews met de CEO’s van Brabantse bedrijven die zich onderscheiden door zowel hun buitengewone maatschappelijke impact als hun uitzonderlijke groeipotentieel.