Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact
Terug naar overzicht

SMART Photonics: chippionier met lichtsnelheid

SMART Photonics: chippionier met lichtsnelheid

Komt de nieuwe ASML van deze wereld ook uit Brabant? Het Eindhovense SMART Photonics zit in de absolute voorhoede van waarschijnlijk de “belangrijkste technologische doorbraak van de afgelopen 10 jaar”: fotonische chips.

Deze chips hebben als unieke eigenschap dat zij fotonen (licht) in plaats van elektronen (stroom) gebruiken voor informatieoverdracht. Dit maakt de chips sneller, kleiner en veel energiezuiniger dan de huidige chips. Maar wat is er nodig om de wereld klaar te maken voor deze technologie? En wie worden de grote spelers?

Nieuwe unicorn

Roelof Hemmen ging in gesprek met Johan Feenstra, de CEO van deze mogelijke nieuwe unicorn uit Brabant. ‘De halfgeleiderindustrie is ultra competitief en staat maar een paar spelers toe. SMART Photonics is goed gepositioneerd om één van de misschien drie leidende bedrijven in de wereld te worden.’

SMART Photonics: chippionier met lichtsnelheid

Deze podcastserie is tot stand gekomen ter ere van het 40-jarig bestaan van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en is een vierluik van interviews met de CEO’s van Brabantse bedrijven die zich onderscheiden door zowel hun buitengewone maatschappelijke impact als hun uitzonderlijke groeipotentieel.