Ga naar content
Contact
Terug naar diensten

Venture Building

Venture Building is de Brabantse startup strategie. Met deze aanpak streven we ernaar om start-ups consistent te laten groeien. Dus niet per se een groei in het aantal startups, maar vooral meer startups die doorgroeien. We ontwikkelen data-driven programma's, bieden begeleiding en ook financiering.

Bijna elke dag wordt in Nederland wel ergens een startup opgericht. Ondernemers met een innovatief idee en torenhoge ambities. Deze nieuwe ideeën zijn nodig om de concurrentiekracht van Nederland op peil te houden. Helaas wordt het merendeel van dit soort bedrijven nooit echt groot. Een miljoenenomzet, internationaal actief, een wezenlijke bedrage aan de werkgelegenheid, dat zit er voor veel starters niet in. Venture building maakt dit wel mogelijk en bereikbaar.

Financieren of ontwikkelen

Bijna 100% van de aanvragen die we binnenkrijgen gaan over financieren, toch financieren we slechts 5% (was enkele jaren geleden 3%; onze aanpak werkt dus). Voor de andere 95% is er venture building. Ondersteuning met data-driven programma's, vroege fase financieringen en toegang tot de start-up community om de stap naar financieren ontwikkelen op het juiste moment te maken.

Data, programma's en instrumenten

Samen met onze partners ondersteunen we ondernemingen verder op het vlak van klant, product, team, business model en kapitaal. We hebben programma's die ondernemingen helpen bij:

  • De stap van idee naar de markt?
  • Het verkrijgen van kapitaal om te starten?
  • Het valideren van een product of dienst in de markt?
  • Het samenstellen van het perfecte team?

Partnernetwerk

Deze dienstverlening wordt aangeboden via een uitgebreid netwerk van partners, waaronder The Gate (Brainport), B'Wise (REWIN), Midpoint Brabant, AgriFoodCapital, Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Ondernemerslift+, Brabant Startup Fund (BSF), (Provincie Noord-Brabant), Braventure en de BOM zelf.

Meer weten?