Venture Building

Cijfers laten zien dat maar een klein deel van alle startups erin slaagt om hun bedrijf te laten groeien naar scale-up. De venture building aanpak is erop gericht om startups wel consistent te laten doorgroeien.
61717815adb3c
Download levensfasenmodel

Wat is venture building?

Volgens het levensfasen model gaat elke nieuwe onderneming met een innovatief idee, een startup, door 4 levensfasen heen. Elke levensfase kent een aantal mijlpalen. Wil je consistent en succesvol groeien, moet je je richten op de juiste mijlpalen binnen een levensfase.

Venture building is de begeleidingsmethodiek voor startups in Brabant waarin we meten waar jouw startup staat en op basis daarvan de juiste begeleiding bieden binnen een partnernetwerk dat alles in huis heeft om je van idee naar scale up te brengen.

Voor wie is venture building

We begeleiden innovatieve startups die groeiambitie én potentie hebben om op te schalen. We richten ons in het bijzonder op ondernemingen die bijdragen aan duurzame voedselsystemen, gezonde toekomst, klimaatneutrale energieoplossingen en kansrijke sleuteltechnologieën. Afhankelijk van de levensfase waar jouw startup zit kunnen we je helpen met tools en programma’s afgestemd op de behoefte van jouw onderneming.

Wat heb je eraan?

Ons doel is om jouw startup op het juiste moment en de juiste manier naar een volgende levensfase te brengen zodat je bedrijf op een gezonde manier groeit. We geven je inzicht in waar je staat en zorgen dat je je tijd en geld inzet op de mijlpalen die nodig zijn om consistent te groeien.

6171754fa4821
In dit voorbeeld probeert het bedrijf het ontbreken van product-market fit te compenseren met financiering om extra mensen aan te trekken voor het opschalen van verkoop en marketing.

Hoe werken we?

We maken een scan van de huidige situatie van je onderneming. Dat doen we via een assessment, in de vorm van een vragenlijst, waaruit blijkt in welke levensfase je zit en wat je nodig hebt.

Afhankelijk van de levensfase van je onderneming begeleidt een van de partners uit het venture building netwerk je via deelname aan een programma, businesscase ontwikkeling of gerichte investeringen.

Partners

In het partnernetwerk zijn onder andere aangesloten The Gate (Brainport), B'Wise (REWIN), Midpoint Brabant, AgriFoodCapital, Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Ondernemerslift+, Brabant Startup Fund (BSF), (Provincie Noord-Brabant), Braventure en de BOM zelf.

Start-up Development Report 2021

95 procent van de Nederlandse start-ups groeit inconsistent. Daarmee ontwikkelen ze zich minder snel dan mogelijk is. Dat is één van de inzichten uit het Start-up Development Report 2021. De onderzoekers pleiten in het rapport voor meer aandacht voor consistente groei op alle aspecten van de bedrijfsvoering: de klantrelatie, de productontwikkeling, het businessmodel en de ontwikkeling van het team.
Download hier het hele rapport

Meer weten?

Pherman bom nl

Pepijn Herman

Senior Product Developer
Bekijk alle medewerkers

Op de hoogte blijven over de BOM?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures