Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

High Tech Inspiratiesessie: open innovatie in het mkb

Eindhoven

Innoveren vraagt om samenwerken: met name voor het mkb is het aangaan van allianties met bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen van groot belang om te komen tot innovaties. Op donderdag 19 januari geeft Ger Post (Lector Business Entrepreneurship bij Fontys) met Emile Asselbergs (CEO PhenomWorld) en studenten een inspirerende lezing over samenwerking bij innovatie in het mkb. Deze high tech inspiratiesessie vindt plaats in op het Kamer van Koophandel Ondernemerplein in Eindhoven. 

Innovatie in het mkb: van onderzoek tot praktijk

Tijdens de inspiratiesessie betoogt Ger Post dat innovatie van groot belang is voor de Brainportregio en dat samenwerking daarbij belangrijke voordelen biedt. In zijn presentatie gaat Ger ook in op de resultaten van een Europees onderzoek naar de praktijk van open innovatie. Vervolgens vertelt Emile Asselbergs van PhenomWorld over de dagelijkse praktijk van een dergelijke samenwerking. Deze inspiratiesessie krijgt een bijzonder slot: enkele studententeams demonsteren de resultaten van 20 weken onderzoek en werk aan innovatievraagstukken bij bedrijven.

Welkom

Kamer van Koophandel, Fontys Centre of Expertise High Tech Systems and Materials (HTSM) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) heten u van harte welkom bij deze high tech inspiratiesessie, op donderdag 19 januari 2017. Graag vooraf aanmelden via www.fontys.nl/coehtsm.

  • 16:00 – 16:30 uur ontvangst
  • 16:30 – 18:00 uur lezingen / presentaties
  • 18:00 – 19:00 uur netwerkborrel

Locatie: Kamer van Koophandel, John F. Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven.

De inspiratiesessies worden mede mogelijk gemaakt door AOMB.

Inspiratiesessies voorjaar 2017

In het voorjaar van 2017 worden bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven vier inspirerende lezingen over innovatie en innovatieve technologieën georganiseerd, telkens op de derde donderdag van de maand. Onderwerpen die de revue nog passeren zijn Interaction Design, Additive manufacturing (3D-printen) en Adaptive en Collaborative Robotics. 

Meer informatie en aanmelden: www.fontys.nl/coehtsm

Meer weten?