Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht evenementen

Seminar trends en technologie in Duitse voedselketen tijdens Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 - Almere
Seminar trends en technologie in Duitse voedselketen tijdens Floriade Expo 2022

Ben je actief in de voedselverwerkende industrie? En ben je benieuwd naar de kansen in Duitsland? Neem dan op 22 juni deel aan het seminar "Market Analysis of the German food processing industry" in het Food Forum op de Floriade Expo 2022.

De voedselketen in Duitsland
Bij vrijwel ieder voedselproducerend bedrijf in Duitsland en Nederland staat een duurzame voedselketen hoog op de agenda. De voedselindustrie in Duitsland ontwikkelt zich snel. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sector.

Voor wie?
Dit seminar is interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende industrie en die graag zaken willen doen met Duitsland.

Waarom meedoen?
Tijdens dit seminar presenteert Prof. Dr. Joachim Hafkesbrink de resultaten van het marktonderzoek naar de belangrijke trends in de Duitse voedselverwerkende industrie. Je hoort waar de kansen liggen in deze sector. Verder kun je ook vragen stellen.

Programma Woensdag 22 juni

  • 15:00 – 15:05 uur Welkomstwoord
  • 15:05 – 15:45 uur Presentatie van de resultaten van de marktstudie "Market Analysis of the German food processing industry" - Prof. Dr. Joachim Hafkesbrink, Innowise
  • 15:45 – 15:55 uur Analyse van en inzichten in de Duitse voedselverwerkende industrie - Sintija Moroza, European Food Business, Aeres University of Applied Sciences
  • 15:55 – 16:15 uur Q&A


Deelname en kosten
Meld je aan voor dit seminar. De uiterste aanmelddatum is 19 juni 2022. Deelname is gratis.

Netwerkbijeenkomst met landbouwraden en -attachés
In de namiddag van 22 juni organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een netwerkbijeenkomst met het landbouwattachénetwerk op de Floriade Expo 2022 in Almere. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de kans om in gesprek te gaan met de landbouwraden en -attachés. De bijeenkomst wordt geopend door Henk Staghouwer (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal-Zeggelink (minister voor Natuur en Stikstof). Lees meer informatie over de bijeenkomst.

Meer weten?
Heb je nog vragen over dit seminar? Neem dan contact op met:
Bettina Denker-Gosch, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: bettina.denker-gosch@rvo.nl

Organisatie
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit seminar in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en in samenwerking met Oost NL, het Nederlandse economisch netwerk in Duitsland, de provincie Drenthe, BOM, Liof, Amsterdam en Horizon Flevoland.

In opdracht van: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Bron https://www.rvo.nl/evenementen/seminar-duitse-voedselketen

Meer weten?