Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
BOM 40 jaar!
Contact

Investeringscommissie BOM

De investeringscommissie bestaat uit de onderstaande leden die kennis en ervaring bundelen op het gebied van investeringen en ondernemerschap.

J. (Jacques) Eijkens (voorzitter)

Jacques heeft een commerciële achtergrond (HEAO-CE) en startte zijn loopbaan na een aantal (buitenlandse) stages als marktonderzoeker bij Samsom (Wolters Kluwer). Zocht daarna de verbreding en ging aan de slag als marketeer bij educatieve uitgever Malmberg (onderdeel van VNU). Hier werd hij, na een aantal jaren in verschillende managementfuncties, vanaf 1998 CEO van de Nederlandse en Belgische educatieve activiteiten en vanuit die hoedanigheid lid van het VNU management team. In 2001 leidde hij een management buy-out en zette hij met het bedrijf de eerste stappen op het gebied van digitale media. In 2004 werd Malmberg overgenomen door het Finse mediaconcern Sanoma. Daar werd hij vervolgens CEO van de Learning divisie, met als opdracht een internationale business strategie te ontwikkelen en bedrijven te acquireren in verschillende Europese landen. Vanuit die verantwoordelijkheid werd hij ook lid van de Raad van Bestuur van de Sanoma Holding.  In de daaropvolgende jaren heeft hij verschillende acquisities gedaan in Noord- en Oost-Europa en tegelijkertijd een begin gemaakt, samen met het internationale management, met de transitie naar een digitaal business-model. In 2014 heeft hij zijn functie overgedragen en is in 2015 vertrokken om actief te worden als investeerder, adviseur en coach van start-ups in de educatieve en media industrie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich veel beziggehouden met het vergroten van de commerciële slagkracht, het creëren van nieuwe digitale business-modellen en het ontwikkelen van een ondernemende cultuur binnen de diverse bedrijven.

J. (Jantine) Hak

Jantine Hak is registeraccountant en momenteel Managing Partner van Kruger, een Rotterdams kantoor gespecialiseerd in het bijstaan van ondernemingen op het gebied van corporate restructuring, interim management en corporate finance. Daarnaast doceert Jantine regelmatig aan de Erasmus Universiteit en geeft zij diverse cursussen op het gebied van corporate restructuring. Sinds mei 2018 is ze toegetreden tot het bestuur van EACTP (European Association of Certified Turnaround Professionals). Na haar studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ging Jantine in 1996 aan de slag bij Arthur Andersen en voltooide zij haar RA-opleiding. In 1999 maakte ze de overstap naar ABN Amro Bank. Omdat haar hart het meest ligt bij het adviseren van klanten besloot ze niet lang hierna in 2000 het toen nog kleine team bij Kruger te komen versterken. Het kantoor groeide uit tot marktleider op het gebied van herstructureringen en werd (en wordt nog steeds) door menig bank bij bedrijven aanbevolen. In 2008 trad zij toe tot de maatschap. Jantine is bij Kruger met name betrokken bij het adviseren van grotere, projectmatige, ondernemingen in onder andere de bouw, installatietechniek, productie en retail. Kruger werd in 1988 opgericht als ‘Krüger en Partners’. De crisisjaren betekende voor Kruger, in tegenstelling tot veel andere sectoren, juist een tijd van sterke groei door de grote vraag naar herstructureringen. Kruger bereidde zich reeds tijdens de crisis voor op een latere afname van deze vraag door ook een corporate finance- en een rendementsverbeteringstak op te zetten. Dankzij dit tijdige inzicht heeft Kruger zich succesvol weten aan te passen aan de markt. Regelmatig zijn door Kruger ondersteunde bedrijven na de crisis bij het kantoor teruggekomen om hun nu goed lopende ondernemingen aan verder succes te helpen.

S. (Sjoerd) Mol 

Sjoerd is sinds 2003 advocaat. Hij startte zijn loopbaan bij Van Mens & Wisselink en stapte in 2009 over naar Benvalor, een niche-kantoor op het gebied van ondernemingsrecht en fiscaal recht, gevestigd in Utrecht. In 2010 werd hij daar partner. Sjoerd is werkzaam in een brede ondernemingsrechtelijke praktijk met daarbinnen een sterke focus op venture capital. Cliënten van Sjoerd zijn investeringsfondsen, business angels of innovatieve ondernemingen. Sjoerd staat deze partijen bij als het gaat om financieringsrondes, fusies & overnames, werknemersparticipaties of andere juridische aangelegenheden. Sjoerd is daarnaast mede-oprichter en bestuurslid van Stichting Capital Waters, een stichting die zich inzet voor standaardisatie van early stage deal documentatie en daarvoor verschillende contracten beschikbaar stelt op www.capitalwaters.nl. Sjoerd is verder actief betrokken bij verschillende incubators en accelerators zoals UtrechtInc en Fashion for Good en initiatiefnemer van de jaarlijkse Venture Capital Legal cursus die de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) jaarlijks met Benvalor organiseert. Sjoerd schrijft geregeld over venture capital. Hij is co-auteur van een van de handboeken op dit terrein ‘Venture Capital Deal Terms, a guide to negotiating and structuring venture capital transactions’ (samen met H.F. de Vries en M.J. van Loon) en schrijft een maandelijkse column op www.sprout.nl over startups en venture capital. Tenslotte is Sjoerd (tot 1 juni 2019) voorzitter van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA).

T. (Tom) Vroemen

Tom werkte na zijn studies Werktuigbouwkunde en Internationale Bedrijfskunde bij Koninklijke BAM groep en behaalde een MBA bij HEC Paris. Hij richtte in 2009 de Nederlandse fintech pionier CrowdAboutNow op, het eerste platform dat een AFM-vergunning behaalde. Hierna was hij oprichter en CEO van BuzzMaster en Ripple Yachts. Na de verkopen van zijn ondernemingen richtte hij zich op het oplossen van de complexiteit van strategie- en leiderschapsuitdagingen bij deep-tech en climate-tech bedrijven en was met zijn initiatief Electric Leap Europe betrokken bij talloze startup-VC deals in de clean aviation sector. Hij is mentor en adviseur in diverse internationale incubatieprogramma's en daarnaast ook actief investeerder in duurzame technologiebedrijven in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

V. (Vivian) Xiong

Vivian Xiong heeft een uitgebreide business achtergrond. Van investment, M&A, strategy business development, product management tot technology licensing. Gedurende haar carrière was ze actief in high tech industrieën zoals gezondheidszorg en telecom in Azië en Europa.

Momenteel leidt ze de DST (Deal Structuring) afdeling binnen ASML waar ze verantwoordelijk is voor het definiëren van de dealstructuring strategies voor de bedrijfsproducten en markten om zo de faire en leidende positie van het bedrijf te verzekeren. Voordat zij startte bij ASML was Vivian Xiong Director Business Development bij Philips. Ze was actief in verschillende IP gerelateerde value capturing en venture scouting & acquisition activiteiten. Voor haar loopbaan bij Philips werkte ze in de telecom industrie in Nederland, Frankrijk en China.

Vivian is geboren in China en heeft gestudeerd in China, Canada en Frankrijk. Haar werkzame leven is ze actief in Europa. Ze is getrouwd met een Nederlander en woonachtig in Eindhoven. Binnen de IC blijkt haar toegevoegde waarde door haar brede internationale ervaring, haar kennis van IP en IP-strategieën en haar inzicht in new business binnen de (high-)tech industrie.