Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht

Fujifilm: leidend in biomedische materialen voor regeneratieve geneeskunde

Fujifilm: leidend in biomedische materialen voor regeneratieve geneeskunde

Het in Tilburg gevestigde Fujifilm is internationaal een van de leidende bedrijven in biomedische materialen voor regeneratieve geneeskunde. Eind 2021 opent het bedrijf een nieuwe Life Science Manufacturing fabriek. In deze fabriek produceert Fujifilm straks celkweekmedia: een essentiële grondstof voor de bioproductie en de cel- en gentherapie. Celkweekmedia worden gebruikt in de biofarmaceutische industrie en dienen als voedingsmiddel voor cellen bij het maken van medicijnen of vaccins. Deze biofarmaceutische markt groeit snel. Om die reden breidt Fujifilm haar activiteiten op het gebied van preventieve gezondheidszorg en behandeling steeds verder uit.

De nieuwe Life Science Manufacturing fabriek is gebouwd op de plek van de voormalige fotorolletjesfabriek in Tilburg. Momenteel vindt de validatie van de installaties en apparatuur plaats, zodat de fabriek nog dit jaar open kan. De celkweekmedia van Fujifilm zijn vrij van dierlijke of menselijke ingrediënten en worden door de klanten van Fujifilm Irvine Scientific gebruikt voor het kweken van cellen op petrischalen of in bioreactoren. De nieuwe fabriek produceert straks onder meer celkweekmedia poedermengsels en Water For Injection (WFI).

Erik Vaessen, Executive Director Life Sciences van Fujifilm Irvine Scientific zegt dat de uitbreiding een logische is voor zijn bedrijf: “Wanneer een Europese producent van bioproducten of celtherapieën producten van Fujifilm Irvine Scientific nodig heeft, ontvangt hij deze momenteel van ons hoofdkantoor in Californië of van onze tweede fabriek in Japan. Met onze derde productiefaciliteit in Tilburg versterken we de toeleveringsketen en brengen we onze producten en diensten, waaronder de capaciteit om vloeistoffen in grote volumes te produceren, naar een lokaal niveau. Doordat het overzeese transport vermindert, helpen we onze klanten kosten besparen en zorgen we ook voor een vergroening van onze logistiek.”

#3 Wendbaar in onzekere tijden: Fujifilm