Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

2,5 miljoen voor uitbreiding succesformule DEITY

2,5 miljoen voor uitbreiding succesformule DEITY

De programmatuur voor webwinkels van software ontwikkelaar DEITY slaat aan. De flexibele open source software voor snelgroeiende e-commercebedrijven is inmiddels 85.000 keer gedownload. Onlangs sloot het Eindhovense bedrijf een overeenkomst met de Amerikaanse e-commerce gigant BigCommerce, dat met Brabantse software internationaal opererende klanten wil binden. Om de verdere groei van DEITY mogelijk te maken, investeert BOM Brabant Ventures, samen met private investeerders en het huidig management, 2,5 miljoen euro in het bedrijf. (Foto vlnr: Patrick de Pree, CCO, Roland Bastiaansen, CEO en Jamie Schouren, CSO)

“Snelgroeiende e-commerce bedrijven ondervinden vaak problemen met hun software”, zegt Jamie Schouren, CSO van DEITY. “Hun groei stagneert doordat alles met elkaar is verweven. Het onderhoud is daardoor complex. Uitbreiding blijkt vaak onmogelijk. Met onze gedecentraliseerde software, een bekend begrip uit de blockchain, kunnen bedrijven behouden wat goed werkt. Bestaande systemen breiden we uit met verschillende modules in zogenaamde Service Oriented Architectures. Hierdoor ontstaat een flexibel softwaresysteem met minder complexiteit, dat oneindig kan groeien. Zo voorkomen we desinvesteringen, verlagen we het risico en kunnen we projecten veel sneller opleveren.”

Voor de optimalisatie van de modules werkt DEITY samen met partijen als Google, PayPal en Magento/Adobe. Onlangs heeft het bedrijf daar nieuwe partnerships met Adyen en het Amerikaanse BigCommerce aan toegevoegd. BigCommerce gaat DEITY’s software onder meer aanbieden aan haar Amerikaanse klanten die de complexe Europese markt willen betreden. Deze nieuwe investering wordt grotendeels gebruikt om de samenwerking met internationale partners verder uit te bouwen.

“Er zit heel veel praktische ervaring met e-commerce in het team van DEITY”, zegt Robin Franken, investment manager softtech bij BOM Brabant Ventures. “Die ervaring zit nu in een heel mooie software oplossing, die de ontwikkeling van de sector in Brabant een enorme impuls kan geven. Nieuwe technologie maken, kennis in de regio uitbouwen: we zijn blij dat we daar op deze manier aan kunnen bijdragen.”

Meer weten?