Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

3 redenen waarom Advantech kiest voor Brabant

3 redenen waarom Advantech kiest voor Brabant

Vijftien jaar geleden bracht het Taiwanese Advantech haar European Service Center naar Eindhoven met behulp van BOM. Dat bleek een schot in de roos. Dankzij het succes op de Europese markt breidt de organisatie haar activiteiten in Eindhoven verder uit in 2018. Waarom Advantech zich thuis voelt in Eindhoven? Hieronder drie redenen. 

Logistiek
Een belangrijke reden voor Advantech om zich in Eindhoven te vestigen is het internationale ondernemersklimaat en de nabijheid van grote Europese havens. De logistiek van het bedrijf wordt hiermee bevorderd, wat bijdraagt aan een versnelling van de omzet. Met de slimme logistieke connecties die Eindhoven te bieden heeft is dit de ideale plek om als bedrijf de deuren te openen en te blijven groeien. 

Hoogwaardig technisch personeel 
Met de culturele en innovatieve diversiteit van Eindhoven is het voor Advantech gemakkelijk om toegang te krijgen tot hoogwaardige, technische en meertalige professionals. Sinds het bedrijf zich gevestigd heeft in Eindhoven zijn het aantal werknemers toegenomen van 110 tot ruim 150. Daarnaast werken deze medewerkers ook graag in een internationale werkomgeving. 

Hightech in Eindhoven 
Advantech heeft zich gevestigd in het Science Park van Eindhoven, dat bekend staat als de ‘hotspot’ voor technisch onderwijs en onderzoek. Science Park representeert alles waar Eindhoven voor staat: innovatie, technologie en industrie. Daarom is het de ideale plek voor Advantech. 

Jeff Shih, VP van Advantech Global Services, legt uit waarom deze uitbreiding zo belangrijk is: “Deze ambitieuze uitbreiding van het Eindhoven Service Center helpt onze groeidoelstelling van €350 miljoen in het jaar 2025 te behalen. Het belangrijkste is dat we met onze uitbreiding een overtuigende demonstratie kunnen geven van de uitgebreide scala aan slimme technologieën die wij te bieden hebben.”

Eelko Brinkhoff, Directeur BOM Foreign Investments en Trade voegt hier aan toe: “We zijn erg trots dat Advantech haar aanwezigheid in Brabant verder uitbreidt. We hebben hen ondersteund tijdens het opzetten van het bedrijf in de regio en we zijn trots dat we Advantech tijdens deze uitbreiding opnieuw hebben ondersteund. Wij zijn van mening dat de aanwezigheid van Advantech in de regio Eindhoven niet alleen nieuwe werkgelegenheid zal creëren, maar ook nieuwe kansen in geavanceerde technologische innovaties.”


Meer weten?

Foto van Eelko Brinkhoff

Eelko Brinkhoff

Managing Director Foreign Investments & International Trade and member MT