Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

4 miljoen groeigeld voor batterij start-up LionVolt

4 miljoen groeigeld voor batterij start-up LionVolt

Innovation Industries en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeren samen met Sake Bosch 4 miljoen euro in LionVolt. De start-up, voortgekomen uit TNO en gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, werkt aan een veilige, duurzame batterij die sneller oplaadt en veel meer energie bevat dan de huidige generatie batterijen. De nieuwe batterij, gebaseerd op solid state technologie, zal naar verwachting eerst in draagbare apparaten en daarna in elektrische voertuigen (EV's) en de luchtvaart worden toegepast.

"LionVolt is een sterk voorbeeld van de innovatiekracht in de Brainport regio”, zegt Jurgen van Eck van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. “De BOM investeert in Lionvolt omdat het bedrijf een enorm potentieel heeft. Bijna 80 procent van de techniek die nodig is om een productielijn voor de nieuwe batterij te bouwen, kan in Brainport gemaakt worden. Daarmee zou LionVolt best wel eens de volgende grote OEM in de regio kunnen zijn.”

(tekst loopt door onder de video)

LionVolt

“De batterij-industrie heeft een gedurfde nieuwe aanpak nodig om te voldoen aan de veranderende behoeften op het gebied van kosten, prestaties, veiligheid en duurzaamheid. We pionieren met die oplossing terwijl we een sterk ecosysteem bouwen om deze innovatie te ondersteunen”, zegt LionVolt CEO Karl McGoldrick. “De steun van TNO en onze investeerders brengt niet alleen onze R&D naar een volgende fase. We kunnen Nederland ook verder op de kaart zetten als ontwikkelaar van technologie die nodig is bij de energietransitie.”

Eerder dit jaar haalde LionVolt al een pre-seed-ronde van €1,25 miljoen op van TNO, Innovation Industries, impactfonds Goeie Grutten en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Meer weten?