Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Aanleg zonnepark Veghel van start

Aanleg zonnepark Veghel van start

Aan de A50, ter hoogte van Veghel Noord, is gestart met de aanleg van Zonnepark Korenstreep. 8.000 zonnepanelen op een oppervlakte van vijf voetbalvelden leveren binnenkort bijna 2 miljoen kilowattuur aan zonnestroom, genoeg voor 500 tot 600 huishoudens.

Het zonnepark wordt ontwikkeld door Energie van Hollandsche bodem in samenwerking met de gemeente Meierijstad, ING en BOM Renewable Energy. Een deel van het zonnepark wordt eigendom van de energiecoöperatie Korenstreep. Deze bestaat uit particulieren en bedrijven (kleinverbruikers) die naar verwachting hun investering in 10 jaar tijd terugverdienen.

BOM Renewable Energy en Energie van Hollandsche bodem werken in de provincie samen om meerdere zonneparken te ontwikkelen, te realiseren en te financieren. Korenstreep is de eerste. BOM Renewable Energy brengt risicodragend kapitaal in. ING heeft de bankfinanciering voor het zonnepark verstrekt. Met de verhuur van een agrarisch perceel faciliteert de gemeente Meierijstad de realisatie.

Het zonnepark ligt op een voormalig slipdepot van de gemeente direct langs de A50 Westelijk van de op- en afrit Veghel-Noord (nr. 12).

Foto: Wethouder Harry van Rooijen (Meierijstad) neemt poolshoogte.

Meer weten?