Terug naar actueel

Acht miljoen investering voor Taylor uit Eindhoven met deelname van ABP

16 januari 2024
65a6a90e04313

Producent van high-tech elektronica voor zonnepanelen Taylor uit Eindhoven heeft zich verzekerd van een investering van acht miljoen euro. In deze investeringsronde stapt Pensioenfonds ABP in als nieuwe investeerder naast bestaande investeerders Rubio Impact Ventures en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De financiële injectie markeert daarmee in elk opzicht een nieuwe fase in de ontwikkeling van Taylor.

Jeroen Schreur, binnen APG verantwoordelijk voor het ABP Nederlands Energietransitiefonds (ANET), licht de investering van ABP toe: “ABP wil helpen de transitie naar schone energie in Nederland te versnellen, onder andere door te investeren in bedrijven met slimme oplossingen voor het opwekken, opslaan en zuinig verbruiken van energie. Met deze investering in Taylor ondersteunt ANET een technologie die bewezen heeft panelen efficiënter, duurzamer en veiliger te maken.”

Michiel Roelofs, CEO bij Taylor: “We zijn erg trots dat we nu een van de grootste pensioenfondsen in de wereld achter ons hebben staan. Het onderstreept de prestaties van het team en het vertrouwen dat klanten ons geven. Het fundament is gelegd; nu gaan we bouwen.”

Het fundament is gelegd; nu gaan we bouwen.
Michiel Roelofs - CEO bij Taylor

Ontstaan als een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven en gevestigd in de innovatieregio Brainport, heeft Taylor zich in korte tijd ontwikkeld tot een vooraanstaande speler op het gebied van zonne-energie. Tot op heden heeft Taylor meer dan 45.000 producten geleverd. Aan de basis van die groei ligt de door Taylor ontwikkelde cell string optimizer-technologie. Deze maakt optimalisatie van de individuele cell strings in zonnepanelen mogelijk, wat resulteert in een verhoogde output tot 20%, meer inzicht in de prestaties en verbeterde veiligheid van de panelen.

Taylor zal de investering gebruiken voor productontwikkeling en het opschalen van het team in binnen- en buitenland. Roelofs: “Ook daar zijn we al een eind mee op weg. We hebben inmiddels de eerste contracten in België en Frankrijk en breiden binnenkort ook naar Duitsland uit.”

Meer weten?

Inieweg bom nl

Ingrid Nieweg

Investment Manager ClimateTech
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures