Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Agenda internationale handel | Events & missies 2024

Agenda internationale handel | Events & missies 2024

2024 is van start. Er staan diverse events en missies op de agenda om Brabantse ondernemers te helpen om kansen op internationale markten optimaal te benutten. Het doel is duidelijk: het bevorderen van internationale handel en het versterken van de positie van Brabantse bedrijven op het wereldtoneel.

We trappen af op woensdag 6 maart met de Azië Business Day in Den Bosch. De focus ligt op het verkennen van kansen in snelgroeiende Aziatische markten als Maleisië, Vietnam en Singapore. Een kans voor ondernemers om informatie in te winnen over zakendoen in die landen en waardevolle contacten met vertegenwoordigers van het Nederlandse postennetwerk te leggen. Vanaf 6 februari vind je meer informatie op de website van RVO en BOM.

Van 27 tot 31 mei verplaatst het aandachtsveld zich naar Maleisië, Kuala Lumpur, waar we in samenwerking met RVO en Brainport Industries een Holland paviljoen op Semicon South-East Asia organiseren. Deze internationale vakbeurs is gericht op de hightech sector, met een focus op de halfgeleiderindustrie. Een uitgelezen kans voor Nederlandse toeleveranciers om hun innovaties te tonen en in contact te komen met nieuwe potentiële klanten.

Een andere interessante missie staat gepland van 11 tot 14 juni: een ondernemersreis voor hightech bedrijven naar Duitsland, regio Stuttgart. De reis richt zich op toeleveranciers van high mix, low volume componenten en systemen aan machinebouwers en OEM-ers. Deelnemers krijgen de kans om hun netwerk uit te breiden en de laatste trends in de Duitse industrie te verkennen.

In september volgt een ondernemersreis naar de IMTS in Chicago, georganiseerd door BOM, consulaat-generaal Chicago, Innovation Quarter, Brainport en RVO. De IMTS is een belangrijke beurs voor de maakindustrie. Hier presenteren bedrijven hun geavanceerde producten en technologieën aan de wereldwijde maakindustrie.

Tenslotte wordt in november een reis georganiseerd naar de Medica en Compamed in Düsseldorf, Duitsland. Een beurs gericht op de Life Sciences & Health sector, waar innovaties op het gebied van medische technologie centraal staan.

Voor de meest actuele informatie over ondernemersreizen, webinars, trainingen en events, wordt iedereen aangemoedigd de pagina van internationaliseren nauwlettend in de gaten te houden. Hier kunnen bedrijven waardevolle informatie over internationale markten downloaden en op de hoogte blijven van relevante bijeenkomsten over internationaal zakendoen.

Meer weten?