Terug naar actueel

Agrarische sector maakt indruk bij Chinese conferentie

26 november 2020
5fbf9920dd447

Een brede vertegenwoordiging van agrarische ondernemingen uit Brabant heeft indruk gemaakt tijdens de 7e Conference for International Technology Transfer and Commercialization (CITTC 2020). Tijdens deze tweejarige conferentie, dit keer on- én offline, was agrofood een van de centrale thema’s. Wereldspelers met Brabantse wortels als Hendrix Genetics, Merck en Agrifirm presenteerden zich in de online Brabant Technology Roadshow on Livestock Breeding and Processing. Daarvoor was veel belangstelling.

VDL Agrotech was een van de bedrijven die zich tijdens de roadshow aan het Chinese publiek presenteerden. De agrarische tak van het Van der Leegte concern, scoort internationaal vooral met producten voor de pluimveehouderij. Tijdens de roadshow presenteerde het bedrijf RescueCare, een nieuw product waarmee het mikt op varkenshouders. En daar zijn er nogal wat van in China… Maar wat is dat eigenlijk, RescueCare? We vroegen het salesmanager Jos Vlemminx die de onlinepresentatie over de nieuwe loot aan de VDL-boom presenteerde.

Vlemminx: “RescueCare is een voedingssysteem voor het bijvoeren van pasgeboren biggen. Het systeem is volledig geautomatiseerd, voldoet aan de hoogste hygiënische standaarden en voorkomt dat biggen na de geboorte teveel afvallen. Het voorkomt ook dat de moederdieren uitgeput raken als ze teveel zogende biggen hebben. Het is voor ons nog een nichemarkt, maar we verwachten er veel van.”

5fbf9a0a87f1e
Het voedingssysteem van VDL Agro voldoet aan de hoogste hygiënische standaarden en voorkomt dat biggen na de geboorte teveel afvallen.

Was VDL Agrotech al actief in China?

“95 procent van onze omzet maken we in het buitenland. Een bescheiden deel daarvan komt uit China, vooral van pluimveehouders waar we turnkey projecten aan leveren. Met RescueCare betreden we een voor ons geheel nieuwe maar kansrijke markt. China is momenteel erg afhankelijk van de import van varkensvlees. Dat levert vanwege corona allerlei problemen op. Er is veel interesse voor producten die eraan bijdragen dat het land zelfvoorzienend kan worden.”

Wat zijn de grootste uitdagingen van VDL Agrotech op de Chinese markt?

“Voor elke nieuwe markt geldt eigenlijk dezelfde uitdaging. Als je in de praktijk kunt laten zien dat je een goed systeem hebt kun je vandaaruit verder bouwen.”

Heeft je deelname aan de roadshow je geholpen?

“Het was voor het eerst dat VDL Agrotech en de BOM hebben samengewerkt. In die zin was het een waardevolle ervaring. Het was ook voor het eerst dat ik een presentatie heb gegeven zonder dat je ziet wat de reacties zijn. Dat was nieuw voor mij, en leerzaam. De presentatie was live te volgen in de plenaire zaal. Die was goed gevuld. Daarom is het lastig in te schatten hoeveel mensen hebben geluisterd. Ik heb m’n verhaal kunnen doen. Dat is het belangrijkste. De eerste stap op de Chinese markt is gezet!”

De Brabant Technology Roadshow on Livestock Breeding and Processing werd bijgewoond door zo’n 200 Chinese lifestock experts en professionals. De organisatie van de onlinebijeenkomst was in handen van de Jiangsu Provincial Department of Science and Technology, Brabant Representative NBSO Nanjing, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Provincie Noord-Brabant. Deelnemers aan de roadshow waren Hendrix Genetics, Topigs, VDL Agrotech, Stienen, NEDAP, Merck, MS Schippers, Agrifirm, Vion, Sonac en HAS Hogeschool.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures