Terug naar actueel

AGRITECHNICA 2023: Smart farming in Nederland wereldwijd op de kaart

24 november 2023
6560823ab5661

In Nederland blinken we uit in het slimmer en duurzamer organiseren en realiseren van voedselproductie, onder meer door smart farming. En dat mogen we best breed uitdragen, vinden wij als BOM. Daarom stond er tijdens de AGRITECHNICA in Hannover, Europa’s grootste landbouwmachinebeurs, van 12 t/m 18 november voor het eerst een grote stand met Nederlandse organisaties die zich intensief met smart farming bezighouden. 

Landbouw van de toekomst

Op het Nederland Paviljoen presenteerden acht innovatieve bedrijven zich: Agurotech, Avular, Famateq, Farmax, Flikweert Vision Technologies, Odd.Bot, Pixelfarming Robotics en Tective Robotics. De bedrijven zijn allemaal partner in het Europese AgroBOTS-programma, dat zich richt op samenwerking tussen hightech bedrijven en eindgebruikers in de agrofood.

We kijken terug op een zeer geslaagde week waarin de Nederlandse bedrijven samen de laatste trends in duurzame voedselproductie demonstreerden. Ze lieten zien waar Nederland staat op het gebied van smart farming. Denk daarbij aan producten en diensten op het gebied van robotica, drones, software voor spuitbomen en autonome tractoren. Op onze stand kregen bezoekers een kijkje in de moderne landbouw en werden ze geprikkeld om grenzen te verleggen. Alles is next level en gericht op de toekomst: een duurzamere landbouw.

Terugblik op de AGRITECHNICA 2023

Honderden waardevolle gesprekken

Het waren zeven intensieve, maar zeer geslaagde dagen: we spraken met honderden nieuwe klanten, mechanisatie bedrijven, ministers en landbouwraad, regiodelegaties, studenten landbouwtechniek. Kortom: een fantastische week met enthousiaste standhouders en interessante & geïnteresseerde bezoekers. We zijn trots dat BOM dit als initiatiefnemer mogelijk heeft kunnen maken.

Verdere highlights van de AGRITECHNICA:

  • Een beursstand van maar liefst 240 m2 met ijzersterke Nederland branding
  • Internationaal platform voor beslissers en marktleiders in de landbouwmachine- en equipmentindustrie.
  • 2.800 exposanten uit 53 landen.
  • Meer dan 400.000 bezoekers uit 144 landen.
  • Trends: digitalisering, robotica, precisielandbouw en drones.

Unieke positie in smart farming

BOM heeft samen met andere regionale ontwikkelingspartijen LIOF en Oost NL, namens Trade & Innovate NL (TINL), het initiatief genomen tot deze missie. Daarmee wilden we het belang van handelsbevordering met Duitsland onderstrepen. En dat is gelukt: samen met de deelnemende bedrijven hebben we de unieke positie van Nederlandse smart farming bedrijven niet alleen in Duitsland, maar zelfs internationaal op de kaart gezet.

Trade & Innovate NL

BOM is een van de partners van Trade and Innovate NL (TINL).  Samen met de andere partners verbindt BOM Nederlandse ondernemers met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Met deze TINL-reis naar de AGRITECHNICA hebben we het volgende bereikt:

  • De Nederlandse knowhow op het gebied van smart farming wereldwijd onder de aandacht gebracht
  • Nederlandse bedrijven gepositioneerd als potentiële technologie-, ontwikkelings- en/of productiepartner
  • Nederlandse bedrijven verbonden met internationale samenwerkingspartners
  • Marktkansen gesignaleerd en nieuwe kansrijke commerciële leads binnengehaald

Meer weten?

Mkoppers bom nl

Mark Koppers

Teamlead International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures