Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de BOM

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de BOM

Privacy en Veiligheid van informatie zijn belangrijke principes voor de BOM. Het is in het grootste belang voor onze manier van werken dat je vertrouwen hebt in hoe wij met deze gegevens omgaan. 

Vanaf 25 mei 2018 moet elk bedrijf dat persoonsgegevens van Europese burgers verwerkt voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR) in het Nederlands ook wel de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd.  Onderstaand kun je lezen hoe de BOM hier mee omgaat.

Grondslag: toestemming betrokkene

Je naam en mailadres staan bij ons in een bestand. Dit gebruiken wij om jou als relatie van de BOM te kunnen identificeren en je onze nieuwsbrief of uitnodigingen voor algemene BOM events toe te kunnen sturen. Deze gegevens worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt en ook niet doorgegeven aan derden. Mocht je geen prijs stellen op verdere toezending van deze nieuwsbrief en uitnodigingen, dan kun je middels onderstaande button afmelden.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

Ter ondersteuning van onze dienstverlening, maakt de BOM onder meer gebruik van applicaties van derden. Met deze leveranciers is een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat duidelijk is hoe met persoonsgegevens wordt omgegaan, wie waarvoor verantwoordelijk is en waar de gegevens worden opgeslagen.
De BOM heeft aan de hand van een Register van Verwerking niet alleen al haar leveranciers in kaart gebracht, maar ook bepaald welke persoonsgegevens worden opgeslagen. Middels impact analyses zijn de belangrijkste privacyrisico’s in kaart gebracht.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren je gegevens niet langer dan nodig voor het doel waar het voor dient. Als uitgangspunt hanteren we hierbij een bewaartermijn van 2 jaar maar dit kan per doeleinde verschillen. Daarna verwijderen we alle data die we van je hebben.

Wat zijn je rechten?

Door de AVG blijf je de baas over je eigen gegevens. Wil je inzage krijgen in je persoonsgegevens en een kopie daarvan ontvangen? Of wil je je gegevens wijzigen, verwijderen, gebruik beperken of je e-mailvoorkeuren aanpassen? Je kunt dit laten weten per e-mail.

Meer weten?