Terug naar actueel

Bill Gates investeert in RIFT en Cellcius

10 oktober 2022
6343d9d833c79

Bill Gates investeert met zijn klimaatfonds Breakthrough Energy in BOM-portfoliobedrijven RIFT en Cellcius. De investeringen moeten bijdragen aan de energietransitie met als uiteindelijk doel het realiseren van een klimaatneutrale wereld.

RIFT

RIFT gaat ijzer inzetten als schone brandstof. Dit doen zij door het verroesten (verbranden) van ijzer. Dit levert energie op die wordt omgezet in stoom of heet water. Vervolgens wordt het ijzer weer ontroest door een chemische reactie met waterstof. Zo wordt duurzame waterstof vervoerbaar opgeslagen en toepasbaar voor koolstofvrije warmtelevering op hoge temperatuur. De zogenaamde Iron Fuel Technology™ is bewezen CO2 vrij, circulair, veilig, compact en vergelijkbaar of lager in kosten dan andere schone technology.

Cellcius

Een van de grootste energiebehoeftes is de behoefte aan warmte. Warmte voor bijvoorbeeld het verwarmen van een woning of voor warm water om te douchen. Warmte die momenteel nog veelal uit gas gehaald wordt. En dat terwijl er enorm veel onbenutte warmte in de vorm van restwarmte wordt geloosd in industriële sector. Deze restwarmte kan vanuit de industrie worden opgeslagen met de innovatieve warmtebatterij van Cellcius, welke werkt met twee eenvoudige en veilige ingrediënten: zout en water. Dankzij deze slimme technologie is dit dé oplossing voor het verliesvrij vervoeren van restwarmte. Zo ontstaan er mogelijkheden voor het flexibiliseren van warmtenetwerken. Cellcius is bezig met het doorontwikkelen en opschalen van deze warmtebatterijtechnologie. Zo wordt het mogelijk om emissieloos te verwarmen en CO2-uitstoot drastisch te reduceren.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures