Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM Brabant Ventures investeert in IC ontwikkelaar SemiBlocks

BOM Brabant Ventures investeert in IC ontwikkelaar SemiBlocks

€ 3 miljoen voor ontwikkeling van innovatieve chip voor communicatietechnologie

BOM Brabant Ventures investeert samen met een strategische partner in de Verenigde Staten € 3 miljoen in het Eindhovens bedrijf SemiBlocks. Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type chip, die problemen voorkomt die worden veroorzaakt door temperatuurverschillen in communicatieapparatuur. 

"Beperkte nauwkeurigheid, hoge kosten en beperkt temperatuurbereik: er zijn veel problemen met conventionele oplossingen", zegt Rob van der Valk, CTO en medeoprichter van SemiBlocks. “De techniek die wij hebben ontwikkeld, werkt op basis van gestandaardiseerde IC-ontwerptechnologie. We zijn de eerste onderneming die een zelf detecterend meetsysteem introduceert, met goedkope materialen en een hoge nauwkeurigheid. Andere voordelen zijn de ondersteuning voor een veel groter temperatuurbereik en de mogelijkheid voor verdere integratie in andere IC's."

Dankzij de hoge nauwkeurigheid van de gepatenteerde technologie zal de nieuwe chip van SemiBlocks naar verwachting een grote rol spelen bij de vervanging van conventionele oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms.

SemiBlocks verwacht begin 2020 zijn eerste product te lanceren voor basisstations in 4g/5g netwerken.

Meer weten?