Terug naar actueel

BOM en 13 andere partijen investeren in nieuw EVCF II-fonds voor ‘smart industry’

19 april 2018
5ad756e9c6b7d

Vandaag gaat het nieuwste investeringsfonds van ECFG (Eindhoven Corporate Finance Group BV) van start: EVCF II. In deze eerste closing van dit Eindhoven Venture Capital Fund II hebben veertien investeerders € 12 miljoen bijeengebracht. Het fondskapitaal kan komende 12 maanden nog worden uitgebreid tot € 30 miljoen. Met dit geld zal het nieuwe fonds de komende vijf jaar zestien investeringen doen in MKB-bedrijven in Zuidoost-Brabant in de smart industry-sector. Naast regionale investeerders participeren VDL Groep, o.a. family office OtterBrabant Beheer en de BOM.

Eindhoven Venture Capital Fund II BV (EVCF II) is een nieuw investeringsfonds dat (jonge) hightech-‘maakbedrijven’ gaat helpen om snel door te groeien. Deze bedrijven zijn de start-upfase ontgroeid, en hebben zich inmiddels bewezen. Maar voor verdere expansie is nieuwe financiering en zakelijke bijstand noodzakelijk. EVCF II neemt een minderheidsbelang (eventueel in combinatie met leningen) in dergelijke bedrijven en stelt daarnaast actief kennis en ervaring ter beschikking.

Het investeringskapitaal voor EVCF II voor de eerste closing is bijeengebracht door in totaal veertien investeerders. Naast de BOM zijn dit diverse regionale ondernemers(-families), de VDL Groep en o.a. family office OtterBrabant Beheer. Met het doelvermogen van € 30 miljoen beoogt het fonds de komende vijf jaar in totaal zestien investeringen te doen. EVCF II is overigens de opvolger van het EVCF-fonds dat na een looptijd van bijna tien jaar aan het uitfaseren is.

“Wij doen deze investering omdat we groot vertrouwen hebben in de fondsmanager ECFG. ECFG is zeer goed ingevoerd in de regio Eindhoven en kent het Brabantse eco-systeem voor slimme maakbedrijven bijzonder goed. Deze bedrijven zijn van groot belang voor de regio Eindhoven en hebben grote impact op werkgelegenheid en innovatiekracht”
Miriam Dragstra - De BOM

De BOM

De BOM richt zich op de financiering van ondernemingen in zowel de vroege als de scale-up fase met groeipotentie en groeiambitie in de regio Brabant. “Deze bedrijven zijn belangrijk voor de  werkgelegenheid en innovatiekracht van Brabant”, zegt Miriam Dragstra, financieel directeur bij de BOM. “Behalve de investeringen die BOM rechtstreeks in deze ondernemingen doet, investeert BOM ook in andere fondsen om ondernemingen te helpen in hun groeiversnelling. De investering in EVCF II is inmiddels de dertiende fondsinvestering van de BOM.”

“Wij doen deze investering omdat we groot vertrouwen hebben in de fondsmanager ECFG. ECFG is zeer goed ingevoerd in de regio Eindhoven en kent het Brabantse eco-systeem voor slimme maakbedrijven bijzonder goed. Deze bedrijven zijn van groot belang voor de regio Eindhoven en hebben grote impact op werkgelegenheid en innovatiekracht”, aldus Dragstra.

Hans Bloemen, algemeen directeur van ECFG: “Het doel van ECFG is om bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio te laten groeien. Het is krachtig om dat met technologische partners te kunnen doen als VDL Groep vanuit de industrie, met family offices zoals OtterBrabant Beheer en samen met een in Brabant actieve, ervaren investeerder als de BOM. Het is onze overtuiging om op deze manier een bedrijf ‘schouder-aan-schouder’ te laten groeien samen met de ondernemer(s). Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Zo zorgen we samen voor echte meerwaarde.”

Meer weten?

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures