Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM en Innovation Industries investeren 3 miljoen euro in Eindhovense spin-off van TNO

BOM en Innovation Industries investeren 3 miljoen euro in Eindhovense spin-off van TNO

Het Eindhovense bedrijf SALDtech, een spin-off van TNO, zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe methode voor massaproductie van ultradunne, flexibele OLED displays. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Innovation Industries investeren drie miljoen euro in de eerste generatie productielijnen die door SALDtech worden ontwikkeld op basis van de door TNO en haar dochter Holst Centre bedachte Spatial Atomic Layer Deposition techniek. De nieuwe SALD-technologie stelt producenten van displays in staat om oprolbare en flexibele OLED-schermen factoren  sneller te produceren in vergelijk met de traditionele technieken.

“Met deze investering kunnen we onze verkoopactiviteiten uitbreiden en de ontwikkeling van ons eerste product financieren”, zegt Huib Heezen, CEO van SALDtech. “Daarbij maken we graag gebruik van de ervaring in Brainport op het gebied van hightech systemen om een topproduct aan onze klanten te bieden. We zijn heel blij dat we twee toonaangevende investeerders voor de lange termijn aan boord hebben. Uiteraard blijven we ook samenwerken met Holst op het gebied van procesinnovaties.”

"De technologie van SALDtech verandert de manier waarop we werken en omgaan met displays. Daarmee boort het bedrijf een enorme markt aan", zegt Nard Sintenie, partner bij Innovation Industries, dat eerder al in SALDtech investeerde. “We zijn blij dat we de groei van SALDtech kunnen ondersteunen met deze  vervolginvestering.”

“SALDtech heeft de potentie om de toonaangevende leverancier voor de displaymarkt te worden”, zegt Jurgen van Eck, Senior Investment Manager bij BOM Brabant Ventures. “Daarmee kan het bedrijf een belangrijke rol spelen voor toeleveranciers in de regio. We dragen dan ook graag bij aan de verdere ontwikkeling van SALDtech.”

Jaap Lombaers, Innovation Director bij TNO: “Zowel Innovation Industries als BOM Brabant Ventures zijn betrokken bij verschillende spin-offs van TNO. Dat toont aan dat de innovaties waaraan Holst Centre werkt goed aansluiten bij de Nederlandse High Tech industrie. Deze investering is een volgende stap in de versterking van de Brainport regio.” 

Meer weten?