Terug naar actueel

BOM investeert in BoTemp: milieuvriendelijke koelsystemen

15 juli 2016
5788a0e35962e

De BOM heeft een financiering verstrekt aan BoTemp. BOM koos ervoor om een meerjarige samenwerking met het bedrijf aan te gaan omdat zij gelooft in de energiezuinige en milieuvriendelijke koelsystemen die het bedrijf uit Oosterhout ontwikkelt. Volgens Ilse Massart, Investment Manager bij BOM zijn de koeloplossingen van BoTemp het antwoord op de vraag naar geluidsarme en niet-vervuilende koelsystemen.

BoTemp is opgericht in 2014 en levert economische en milieuvriendelijke koel- en vriesoplossingen voor allereerst laadruimtes van distributievoertuigen, die ingezet worden in regionale, nationale distributienetwerken. De laadruimte kan zowel in compartimenten gekoeld worden als geheel en de temperatuur is regelbaar van +10C tot -25C. Naast Nederlandse klanten als Hanos, Deli XL, levert BoTemp ook aan buitenlandse bedrijven uit het Verre Oosten en Duitsland: Vietserve, Hinge, Nestle Scholler en BoFrost. Het Nederlandse bedrijf heeft uitsluitend gespecialiseerde technici in dienst en meer dan 30 jaar ervaring met het ontwikkelen, produceren en onderhouden van koelsystemen op basis van Phase Change Material (PCM).

Onze milieuvriendelijke, stille en onderhoudsarme koelsystemen maken op een efficiënte wijze gebruik van energie. Hiermee geven we antwoord op steeds strenger wordende milieuwetgeving alsook op lokale regelgeving van (binnen)steden, doordat geluidoverlast en uitlaatgassen belangrijke issues zijn.
Aldus Staffan Åkerman, Technical Manager - BoTemp

BoTemp produceert oplaadbare, custom-made koude opslagsystemen met behulp van thermische energie. Ze gebruiken hiervoor een unieke en gepatenteerde gel-compound dat via verschillende energiebronnen kan worden gekoeld. De productlijn van BoTemp bestaat uit de Cold Battery en de Cold Beam. De Cold Battery wordt toegepast in het geval de temperatuur in de laadruimte variabel instelbaar moet zijn. De Cold Beam is geschikt voor laadruimten die een constante temperatuur vragen.

Nieuwste ontwikkeling

De nieuwste ontwikkeling van BoTemp is de Remote Cold Charger; een stationair koude-oplaadsysteem dat tijdens het opladen van de Battery of Beams aan het systeem wordt gekoppeld. Een groot voordeel van de Charger is dat deze op de thuisbasis blijft wat een aanzienlijk gewicht en ruimte bespaart. De Cold Charger kan meerdere systemen tegelijkertijd opladen en vindt meestal gedurende de avond- en nachturen plaats, aangezien dan de stroom het voordeligst is.

“Wij maken producten die niet alleen energiezuinig en milieuvriendelijk zijn, ze zijn ook betaalbaar vanwege het geringe onderhoud. De Total Cost of Ownership (TCO) van onze Batteries, Beams en Chargers ligt bijna 50% lager dan die van onze concurrent”. Aldus Saskia van Bohemen General Manager en investeerder van BoTemp.

Meer informatie

What does BoTemp offer?

Meer weten?

Imassart bom nl

Ilse Massart

Senior Investment Manager HTSM
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures