Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM investeert in online expediteur Shypple

BOM investeert in online expediteur Shypple

Voormalig start-up van het jaar Shypple heeft met een Serie A-financieringsronde €7 miljoen opgehaald. Dutch Founders Fund, Newton Partners via het Imperial Innovation Venture Fund, InnovationQuarter en de BOM investeren in de verdere ontwikkeling van het zeevrachtplatform en de financiering van overnames om de groei te versnellen.

Het in 2016 opgerichte Shypple-platform en de digitale expeditiedienst verbindt al meer dan 3.000 bedrijven. Zij besparen tot 30 procent op hun directe en indirecte transportkosten doordat Shypple end-to-end transparantie en controle biedt over de volledige logistieke processen.

Potentie voor Brabant en Zuid-Holland

Zowel de BOM als regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter uit Rotterdam zien potentie voor de regio's Brabant en Zuid-Holland en investeren via Shypple in het digitaliseren van transport over zee.

"Met dit team van investeerders worden we ondersteund met meer dan alleen financiering", zegt Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple. "Ook de supply chain expertise en ervaring met internationale expansie die dit team meebrengt maakt dat we erg enthousiast zijn over de toekomst. Het versterkt onze vastberadenheid om het Shypple-platform verder te ontwikkelen. Daarnaast kunnen we dankzij deze financiering ook middels acquisities onze voetafdruk verder vergroten."

Over Shypple

Shypple is sinds 2016 een digitale freight forwarding service en verbindt meer dan 3.000 bedrijven. Het technologie-gedreven Shypple platform biedt bedrijven end-to-end transparantie en controle over hun volledige supply chain. Het verhoogt de efficiëntie, minimaliseert fouten en optimaliseert de wereldwijde handel. Het hoofdkantoor van Shypple is gevestigd in de grootste haven van Europa, Rotterdam, in de buurt van Amsterdam Airport Schiphol, en het bedrijf heeft vestigingen in Hong Kong, Shenzhen en Shanghai.

www.shypple.com.

Meer weten?