Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

BOM verkoopt aandelen BioConnection aan Gimv

BOM verkoopt aandelen BioConnection aan Gimv

Gimv treedt toe als nieuwe investeerder in BioConnection met als doel de volgende groeifase van de onderneming te financieren en ondersteunen. Als onderdeel van de transactie verkoopt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) haar aandelenbelang.

BioConnection is een contract development & manufacturing organisatie (CDMO), gespecialiseerd in fill & finish en het vriesdrogen van injecteerbare (bio)farmaceutische producten. Het bedrijf opereert vanuit haar FDA & GMP goedgekeurde productielocatie op het Pivot Park in Oss en is een van de weinige nichespelers met zowel klinische als commerciële productiemogelijkheden.

BOM is sinds de oprichting van BioConnection (2005) betrokken. Naast financiering heeft BOM de onderneming op verschillende fronten geassisteerd en geadviseerd. In die periode is de onderneming getransformeerd van een intermediair tot een volledig zelfstandige CDMO met een eigen state-of-the art faciliteit waar inmiddels ruim 90 mensen werkzaam zijn. Recentelijk heeft de onderneming een tweede productielijn geopend waardoor de jaarlijkse productiecapaciteit ruim 40 miljoen flacons bedraagt.

COVID-19

Verschillende marktrends en ontwikkelingen, waaronder COVID-19, dragen er aan bij dat de vraag naar de diensten van BioConnection sterk groeiend is. Om aan deze alsmaar groeiende vraag te kunnen blijven voldoen zijn er voor de komende periode aanzienlijke investeringen voorzien.

“We zijn trots op de rol die BOM heeft kunnen spelen in de ontwikkeling en opschaling van BioConnection. Om de onderneming succesvol door de volgende groeifase te loodsen is expertise benodigd die past bij de levensfase van de onderneming. Een partij als Gimv heeft deze kennis en kunde in huis. Voor BOM is dit dan ook een logisch moment om haar belang te verkopen. We kijken terug op een zeer prettige en professionele samenwerking met de onderneming, het management en de RvC”, zegt Jeroen Siemes, die namens BOM verantwoordelijk is voor de investering.

De opbrengsten uit de verkoop worden door BOM ingezet worden om veelbelovende bedrijven in de regio te ondersteunen bij hun ontwikkeling – van ideation tot startup en scale-up.

BioConnection announces substantial investment by Gimv

New capital secures growth acceleration in services for small to medium sized biopharmaceutical companies and further enhancement of quality control and innovative power.

Lees hier het volledige persbericht