Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Booming Brabant is deze week opnieuw 'uit het goede hout gesneden'

Booming Brabant is deze week opnieuw 'uit het goede hout gesneden'

Een elektrische auto delen, een boerderij met een ‘open keuken’ en een coöperatie die houtproducten verkoopt maar tegelijkertijd aan het behoud van het populierenbestand werkt.

Aanstaande donderdag zijn het de gespreksonderwerpen bij Booming Brabant. Daarnaast passeren de Brainport Industries Campus en het recyclen van onder meer metalen uitgebreid de revue. Hoe wordt de cirkel van product naar recyclen en weer naar product verder verbeterd. Booming Brabant wordt mede mogelijk gemaakt door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Edward Voncken ( CEO KMWE) en Dirk Huiskes (Huiskes Metaal) zijn de studiogasten die deze week aanschuiven bij presentatrice Anne-Marie Fokkens. KMWE verhuist in de loop van het jaar als een van de eerste bedrijven naar de Brainport Industries Campus in Eindoven. Waarom is het voor bedrijven in de maakindustrie zo belangrijk om zich daar te vestigen? Edwar Voncken, tevens voorzitter van de campus, licht dat toe.

 Dirk Huiskes werkt met zijn bedrijf Huiskes Metaal mee aan het onderzoek van Avans Hogeschool. Centrale vraag: Hoe kan de circulariteit van smartphones en elektrische tandenborstels worden verbeterd?  Waar lopen recyclebedrijven tegenaan? Het antwoord krijg je donderdag in Booming Brabant.

 Verder in Booming Brabant

Een boerderij met een 'open keuken'. Zo kan kaasmakerij/melkveebedrijf de Ruurhoeve in Hoogeloon het best omschreven worden. De jongste generatie van dit familiebedrijf maakte de overstap gemaakt van klassiek boerenbedrijf naar een moderne boerderij, compleet met workshops.

Peppelhout is het eerste houtmerk ter wereld dat door en voor een collectief van boomeigenaren wordt gelanceerd. Het is een coöperatie van (particuliere) populiereneigenaren die samenwerken met meubelmakers, ontwerpers, timmerfabrieken, werkplaatsen en andere ondernemers uit de creatieve sector. Zij hebben maar één doel: het unieke populierenlandschap behouden. Hoe dat ze dan vertellen ze in Booming Brabant.

Amber Mobility is een flexibel platform dat zorgt dat, in dit geval medewerkers van ABN Amro, voor zakelijk verkeer altijd op loopafstand een elektrische auto bij de hand hebben. Een auto delen is populair, goedkoper en milieuvriendelijker.

Meer weten?