Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Bouw Windpark Klaverspoor van start

Bouw Windpark Klaverspoor van start

Energieleverancier Vattenfall start dit najaar met de bouw van Windpark Klaverspoor. De zes windmolens komen te staan in de polder van de Binnen-Moerdijk bij Lage Zwaluwe. Met het project is een investering gemoeid van 45 miljoen euro. 25 procent van dat bedrag komt voor rekening van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

“De afgelopen vier jaar is nauw samengewerkt met Vattenfall, de bewoners van de Binnen-Moerdijk, de gemeenten Drimmelen en Moerdijk en met de provincie”, zegt Investment Manager Renewable Energy Ernst Coolen. “Bewoners uit de omgeving hebben inspraak gehad in het project en zullen in de toekomst ook kunnen meeprofiteren van de opbrengst van het windpark. Door een deel van die opbrengst naar voren te halen, hebben de omwonenden al dit voorjaar hun huizen kunnen voorzien van zonnepanelen.”

Start bouw
De zes windmolens van Windpark Klaverspoor komen te staan in de polder van Binnen-Moerdijk bij knooppunt Klaverpolder, langs de A16. In november 2020 starten de eerste werkzaamheden op locatie: de voorbereidingen voor de aanleg van een weg richting de nieuwe spoorwegovergang. Heijmans zal alle civiele werkzaamheden uitvoeren, zoals het aanleggen van de wegen, kraanopstelplaatsen, kabels en funderingen van het windpark. Windmolenfabrikant Nordex Group levert en installeert de zes turbines van het type N149/5X met een tiphoogte van 210 meter.

Windpark Klaverspoor levert in de tweede helft van 2022 de eerste groene elektriciteit. Het verwachte opgestelde vermogen van het windpark is 34,2 MW; de hoeveelheid stroom die deze zes windmolens jaarlijks produceren komt overeen met het gemiddeld jaarverbruik van circa 30.000 Nederlandse huishoudens.

of neem contact op met