Terug naar actueel

Brabant als leerschool: succesvol studiebezoek studenten uit Vietnam

2 juli 2024
PHOTO 2024 06 24 19 35 43

De afgelopen week maakten studenten uit Vietnam kennis met de meest innovatieve regio in Nederland: Brabant. Dit bezoek, aangeboden door de ambassade in Vietnam en georganiseerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), bood hen een unieke blik in onze innovatieve regio. De samenwerking tussen Nederland en Vietnam biedt veel kansen en deze trip draagt bij aan de kennisuitwisseling van beide landen. Daarnaast willen we als BOM deze talenten laten zien wat we als regio te bieden hebben. 

In november 2023 vond een ondernemersreis plaats naar Vietnam onder leiding van Brigit van Dijk – van de Reijt. Deze reis stond in het teken van de goede relatie tussen de landen Vietnam en Nederland. Vietnam, de tweede grootste exporteur van hightechproducten naar Noordwest-Europa, heeft een snel groeiende hightech sector. De samenwerking tussen Nederland en Vietnam biedt dan ook veel kansen.

Greenie app

Mobiele app-oplossing 'Greenie'

Tijdens deze reis heeft de ambassade in Vietnam een prijsvraag uitgeschreven voor studenten die meededen aan de High Tech University Challenge aan VinUniversity in Vietnam. De deelnemende studenten pitchten high tech oplossingen, die werden omgezet in prototypes en commerciële producten. De jury, bestaande uit Nederlandse en Vietnamese experts uit de industrie, kende de hoofdprijs toe: een studiereis naar de Brainport regio in Brabant. De winnende studenten presenteerden een mobiele app-oplossing "Greenie", ontworpen om de uitstoot van CO2 in Hanoi te verminderen door middel van gamification en beloningen. 

Innovatietrip

Deze week hebben de winnende studenten dan ook een onvergetelijke ervaring gehad in Nederland en Brabant. Hun reis begon met een boottocht in Amsterdam en een bezoek aan de Vietnamese ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Daarna verkenden ze de Brainport regio, inclusief een rondleiding bij PhotonDelta op de High Tech Campus en een bezoek aan de Brainport Industries Campus. Ze sloten af met een bezoek aan de Automotive Campus in Helmond en een inspirerende presentatie op het BOM-kantoor over de vele redenen waarom Brabant een toonaangevende regio is op het gebied van technologie en innovatie.

Deze succesvolle uitwisseling versterkt niet alleen de banden tussen Nederland en Vietnam, maar inspireert ook toekomstige samenwerkingen! 

Marktonderzoek Vietnam

Wil je meer weten over de kansen in Vietnam? Download dan nu ons marktonderzoek.

Meer weten?

Jhemmes bom nl

Jelmer Hemmes

Project Manager International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures