Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Brabant maakt indruk op Chinese delegatie

Brabant maakt indruk op Chinese delegatie

Elf bedrijven uit de Chinese provincie Jiangsu brachten vorige week een bezoek aan Brabant om hun zakelijke kansen in Brabant nader te onderzoeken. Op donderdagavond was er een openingsdiner in Eindhoven inclusief speeches en de presentatie “Brabant: Innovation at its best”, waar de Chinese bedrijven en de Science & Technology vertegenwoordigers van de Provincie Jiangsu werden welkom geheten door de Provincie Noord-Brabant en de BOM. 


Op vrijdag vond vervolgens het officiële programma plaats op diverse locaties in Brabant, onder meer bij de TU Eindhoven, afvalstoffendienst Den Bosch en Waterschap de Dommel. De bedrijven werden afhankelijk van hun expertise verdeeld in groepen met de thema’s smart city en afval- en watermanagement, voor twee bedrijven was er zelfs een programma op maat gemaakt. Per onderwerp werden presentaties gegeven door diverse Brabantse bedrijven en vonden verschillende matchmaking gesprekken plaats. Er waren verspreid over de programma’s meer dan twintig Nederlandse bedrijven aanwezig die kennis maakten met één of meerdere Chinese bedrijven. De Chinese bedrijven waren na afloop erg enthousiast over de geavanceerde kennis en technologie die onze regio te bieden heeft.


Aan de basis van inkomende missies zoals deze uit Jiangsu, ligt de zusterrelatie van de Provincie Noord-Brabant met de Chinese provincie Jiangsu. De BOM is hierbij nauw betrokken vanuit haar ondersteuning aan Brabantse bedrijven op het gebied van internationaal ondernemen. We verstrekken niet alleen informatie, maar we zetten actief ons netwerk in, zowel in Brabant als ter plaatse in Jiangsu. Naast het ontvangen van internationale delegaties in Brabant, organiseren we ook kleinschalige, themagerichte missies naar onder andere China en Zuid-Duitsland, waarbij matchmaking altijd centraal staat.

Meer weten?