Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Brabant verwelkomt Hoymiles: Een wereldleider in slimme en duurzame energie

Brabant verwelkomt Hoymiles: Een wereldleider in slimme en duurzame energie

Enkele weken geleden vierde Hoymiles, een toonaangevende leverancier van slimme energie en fabrikant van micro-omvormers, de opening van hun nieuwe kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om uit te breiden naar Europa, met als doel hun aanwezigheid in Nederland te versterken en te voldoen aan de groeiende vraag naar zonne-energie. De opening van de Europese dochteronderneming is de nieuwste mijlpaal in het streven van het bedrijf om haar positie op de wereldmarkt te versterken.

Brabant is een aantrekkelijke bestemming voor investeringen in schone energie vanwege het gunstige ecosysteem, de geografische ligging en de innovatiecapaciteiten." Mavis Fu - Investment Director bij Hoymiles

Met een duidelijke focus en als aanvulling op andere clusters in Nederland, transformeert Brabant snel tot een hub voor innovatie op het gebied van schone energie. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Hoymiles heeft gekozen om te investeren in Brabant:

1. Brabant: Een Hub voor Innovatie in Schone Energie.

Brabant loopt voorop in de innovatie van schone energie, waardoor het een ideale plek is voor groei en ontwikkeling. Hoymiles ontwikkelt en produceert voornamelijk producten op het gebied van zonne-energie en energieopslag, die uitstekend passen bij de schone energiedoelen van Brabant.

2. Innovatie- en Onderzoekscapaciteiten

Met sterke technologische innovatie- en onderzoekscapaciteiten, wereldwijd concurrerende high-tech industrie├źn en een focus op zonne-energie, vormt Brabant de perfecte match voor ons bedrijf met als doel "Open Energie voor Iedereen".

3. Groeiende Kansen

Terwijl de EU de Re-Power EU en Net Zero Industry Act lanceert, speelt Brabant een leidende rol in het bevorderen en ontwikkelen van schone energieoplossingen. Hoymiles is van plan om verschillende activiteiten te ontplooien in Brabant, waaronder de verkoop van Hoymiles-producten, het bieden van voor- en na-verkoopondersteuning en diensten, R&D en investeringen in kleine bedrijven met synergie-effecten.

Toekomstige Samenwerkingen

Hoewel Hoymiles al plannen heeft om samen te werken met lokale instellingen en universiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, zoals ECN, TNO en TU/e, hopen ze in de toekomst nog veel meer te bereiken. Door nauw samen te werken met de lokale gemeenschap streven ze ernaar geavanceerde schone energieoplossingen te ontwikkelen die de wereld ten goede komen. Walter Jin, Sales Director of Europe bij Hoymiles, deelde de laatste ontwikkelingen van het bedrijf en presenteerde Hoymiles' productlijnen en technische sterke punten. "Ons team kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met onze klanten en partners in Europa", zei Jin. "We geloven dat deze nieuwe mijlpaal ons zal helpen om nog sterkere relaties op te bouwen met onze klanten en partners hier."

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft Hoymiles ondersteund in hun proces van het opzetten van een bedrijf op de High Tech Campus in Eindhoven. "Hoymiles is toegewijd aan de cleantech- en hernieuwbare energiesector en streeft naar een duurzame toekomst. Het bedrijf breidt ook snel zijn wereldwijde aanwezigheid uit en is actief bezig met innovatie op het gebied van klimaatneutrale energie, waardoor het perfect past in het lokale ecosysteem van Brabant", zegt Mengjuan Zhou, projectmanager Foreign Investments bij BOM.

Meer weten?