Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Brabantse ondernemers maken kennis met het internationale speelveld

Brabantse ondernemers maken kennis met het internationale speelveld

6 december 2017 | 's-Hertogenbosch

Afgelopen week vond de bijeenkomst Internationaal Ondernemen plaats in het hart van de provincie Brabant: het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch. Een exclusieve dag waarbij de publieke- en private spelers op het gebied van handelsbevordering samen het podium deelden. Een bijzondere gelegenheid voor Brabantse ondernemers om kennis op te doen van het internationale speelveld. 

Tijdens deze bijeenkomst deelden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Kamer van Koophandel (KvK), Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de ledenorganisaties Brabant-Zeeland (VNO-NCW) en Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen (BIZ) hun verhaal. De doelstelling die duidelijk naar voren kwam bij deze partijen is om de kansen op succesvol zakendoen voor bedrijven in het buitenland te vergroten. De ondernemers kregen zo de kans om kennis op te doen over wat hen aan hulp geboden kan worden om de internationale markt te betreden: informatie, netwerk & contacten, financiering en belangenbehartiging.

Wat kan de BOM bieden?

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij biedt support voor Brabantse ondernemers die al internationaal actief zijn of de eerste stappen willen zetten op een internationale markt. Er wordt heel nauw samengewerkt met de bovengenoemde partijen om Brabantse ondernemers toegang te bieden tot een passend netwerk en relevante sectorinformatie. Het aanbod richt zich op de markten in Zuid-Duitsland (regio’s Baden Württemberg en Beieren), China (regio Jiangsu) en de VS (verkenning). Daarnaast wordt er gewerkt met een focus op de volgende sectoren:

  • Agrifood
  • High Tech
  • Life Sciences
  • Health

Aanvullend organiseert de BOM internationale reizen voor ondernemers in deze sectoren waarbij het in kaart brengen van en contact leggen met relevante internationale partners centraal staat. 

Meer weten?

Foto van Eelko Brinkhoff

Eelko Brinkhoff

Managing Director Foreign Investments & International Trade and member MT

Meer weten?