Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Brabantse ondernemers over kansen in China

Brabantse ondernemers over kansen in China

De BOM organiseert regelmatig ondernemersreizen naar onder meer China en Duitsland om Brabantse ondernemers op weg te helpen met hun business in het buitenland. Zo ging de BOM eind oktober 2017 met elf enthousiaste ondernemers op pad om in gesprek te gaan met de belangrijkste handelspartners in de Chinese provincie Jiangsu. Wat levert zo’n reis nu op?

Noord-Brabant heeft al jaren een goede zakenrelatie met het Chinese Jiangsu. Niet voor niets hebben intussen meer dan 37 Chinese ondernemingen – waaronder Huawei, Opple, Navinfo – zich in Brabant gevestigd. Andersom is er vanuit Brabant ook volop interesse om zaken te doen met China. De missies zijn voor veel ondernemers het begin van een nauwe samenwerking met partners in China. 

“Als het een beetje meezit hebben we 3 procent van de jaaromzet gescoord tijdens deze trip”, zegt Emile Asselbergs, CEO van het Eindhovense Phenom World. En ook Joost van Kuijk, CEO van Adimec voorspelt concrete resultaten van relaties die zijn opgebouwd tijdens de reis: “We hebben de eerste contacten gelegd met zowel kleine bedrijven als organisaties van wereldniveau in de mobiele telefoonindustrie. Onze eerste inschatting is dat wij hiermee de komende twee jaar een omzetstijging van 5 procent realiseren. In deze missie is het ons duidelijk geworden dat zakendoen in China geen bedreiging is maar een mogelijkheid om te groeien. Het is nu tijd voor ons als hightech-bedrijf om aan te haken bij de groei in China. Als wij blijven vernieuwen in technologie zal er daar een enorm afzetgebied voor ons ontstaan.”

Ook Holst Centre haalde het maximale uit de reis: “Door de nieuwe samenwerking met Nanjing Tech University (NTU) boort het Holst Centre een nieuwe markt aan in China”, zegt Ton van Mol, Managing Director bij Holst Centre. “Een gezamenlijk onderzoeksprogramma zal leiden tot nieuwe innovaties die passen in de Chinese context, en tot toegang tot een netwerk van de grootste spelers in de markt voor sensoren en smart displays. Enkele grote Chinese bedrijven hebben al serieuze interesse getoond in de samenwerking tussen Holst en NTU. Dat geeft vertrouwen dat de samenwerking ook commercieel een succes zal worden." 

Interesse in verdere ervaringen van Brabantse ondernemers in het buitenland? 

TOPIC Embeded Systems: ‘Als individueel bedrijf zou je dit nooit kunnen regelen’ 
Rieny Rijnen, CEO van TOPIC Embedded Systems uit Best, vertelt over zijn ervaringen tijdens een ondernemersreis naar Duitsland.

Meer weten?