Terug naar actueel

Brigit van Dijk nieuwe bestuurder BOM

14 januari 2020
5e1dbb702daca

Brigit van Dijk-van de Reijt (1968) is benoemd tot algemeen directeur/bestuurder van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Van Dijk-van de Reijt is de opvolger van Jan Pelle die deze functie 11 jaar vervulde.

Van Dijk-van de Reijt was tot voor kort CEO bij DOB Equity. Ze heeft meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring in zowel de publieke als private sector. Daarbij deed ze ruime ervaring op in het investeren in particuliere bedrijven in groeimarkten in Latijns-Amerika, Afrika en Azië in verschillende sectoren. De laatste jaren legde zij zich toe op impact investeren met innovatie en duurzaamheid als speerpunten. Eerder werkte van Dijk-van de Reijt als partner bij internationale investeringsfondsen vanuit Londen en Singapore.

Tussen 1999 en 2007 was Van Dijk-van de Reijt directeur Private Equity bij FMO, de Nederlandse ontwikkelingsfinancieringsmaatschappij. Ze begon haar carrière bij ABN AMRO Bank, Corporate Investments.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen René Penning de Vries: ‘Met Brigit van Dijk-van de Reijt halen we een ervaren bestuurder binnen die internationale ervaring, het bouwen van netwerken en sterke operationele competenties weet te verbinden aan impactvolle regionale ontwikkeling. We wensen haar veel succes met de verdere uitbouw van de BOM en het realiseren van impact voor Brabant.’

Brigit van Dijk-van de Reijt heeft een Master of Science in economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is lid van de raad van toezicht van CORDAID, de katholieke organisatie voor noodhulp en ontwikkelingshulp, en een van de grotere internationale ontwikkelingsorganisaties in Nederland. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van IDH Farmit Fund, dat zich richt op investeringen in de verduurzaming van de agrarische waardeketen in opkomende markten. Brigit is getrouwd en heeft drie kinderen.

Voor meer informatie

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures