Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Businesstrack Remanufacturing Brabant | 29 mei

Businesstrack Remanufacturing Brabant | 29 mei

Veel ondernemers onderschattende businesskansen van hergebruik van machines en apparaten, ook wel remanufacturing genoemd. Met remanufacturing genereer je extra omzet in nieuwe markten en bij nieuwe klanten. Ook ben je minder afhankelijk van productie en verkoop van nieuw. Daarnaast bied je meerwaarde aan je klant, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de Businesstrack Remanufacturing van een dagdeel ontdek je samen met circa tien tot twaalf andere Brabantse mkb-maakbedrijven de eerste stappen naar remanufacturing business.

Praktisch aan de slag

Tijdens de Businesstrack Remanufacturing doorloop je de route naar remanufacturing. Na afloop heb je een duidelijk beeld van het belang en de kansen, maar ook de uitdagingen met daarbij mogelijke oplossingen. Daarnaast leer je tijdens de track van andere aanwezige Brabantse maakbedrijven en ervaringsdeskundigen.

Het programma

  • Introductie van de Routekaart Remanufacturing
  • Business kansen product: bepalen producten, modules of productonderdelen met het hoogste remanufacturing potentieel
  • Business kansen markt: bepalen markten, klanten en partners voor hernieuwde verkoop
  • Rolverdeling in ketensamenwerking: met wie moet je samenwerken en afspraken maken voor terughalen, herproduceren en opnieuw in de markt zetten?
  • Naar een actieplan

Wat levert het op?

  • Een concreet beeld van het potentieel van remanufacturing in jouw bedrijf
  • Duidelijke focus in het business potentieel van jouw product (onderdeel) en jouw markt
  • Inzicht in barrières en drempels om met remanufacturing gaan de slag te gaan en uitzicht op oplossingen
  • Inzicht welke samenwerking en afspraken nodig zijn om remanufacturing van de grond te krijgen
  • Uitbreiding van je netwerk met Brabantse bedrijven die machines en apparaten maken en ook met remanufacturing aan de slag gaan.

De Businesstrack Remanufacturing

Woensdagmiddag 29 mei 2024, 13:00 - 17:00 uur
TMC, High Tech Campus 96
Eindhoven

Meld je hier aan!

Verzilver de restwaarde van apparaten en machines

Remanufacturing biedt een toekomstbestendig, duurzaam verdienmodel waarbij grondstoffen, onderdelen en producten in kringloop blijven. De potentie van remanufacturing is groot, maar dat maakt het nog niet eenvoudig om kansen in de praktijk te verzilveren. Met behulp van de Routekaart Remanufacturing is de route naar remanufacturing behapbaar. De routekaart is tot stand gekomen op basis van de ervaring van ruim zeventig bedrijven en tien voorbeelden die remanufacturing al in de praktijk brachten. Bekijk hier de Routekaart Remanufacturing Routekaart Remanufacturing NL versie.

De organisatie

De Businesstrack Remanufacturing wordt georganiseerd door TMC en Fontys in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, het Circular Value Center en Maak Los. Jan Westra van de BOM en Niels van Olffen van Maak Los hebben de leiding. De ervaring van de BOM en Maak Los bij het ontwikkele nvan remanufacturing business in de praktijk maakt deze bijeenkomst waardevol. Daarbij maken we complexe zaken zo eenvoudig mogelijk.

Meer weten?