Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Catalyze opent kantoor op Pivot Park

Catalyze opent kantoor op Pivot Park

Catalyze heeft, naast haar kantoor in Amsterdam, een nieuw kantoor geopend op het Pivot Park in Oss. Catalyze is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in het ophalen van financiering voor de biotechnologie en life sciences industrie. Het bedrijf opereert binnen een sterk Europees netwerk en biedt ondersteuning aan ondernemers en onderzoekers bij het aanvragen van nationale en internationale (EU) subsidies (zoals HORIZON2020), overheid gegarandeerde leningen (Innovatiekrediet, BMKB) en fiscale stimuleringsregelingen (WBSO). Catalyze vervult met haar diensten direct een behoefte van de op Pivot Park gevestigde bedrijven. 

“We zijn erg blij onderdeel te worden van de life sciences community in Oss. Ons bedrijf biedt jaren ervaring en specialistische ondersteuning bij het aanvragen van financiering voor life sciences projecten. Inmiddels is Catalyze uitgegroeid tot een team van meer dan 35 consultants. Catalyze heeft reeds een nauwe samenwerking met partijen binnen het Pivot Park, en met ons nieuwe kantoor staan we dichter bij onze bestaande klanten. Daarnaast worden we toegankelijker voor de bedrijven gevestigd binnen het Pivot Park. Vanwege de hoge potentie aan innovatieve bedrijven vinden wij het als Catalyze belangrijk om een partner te zijn en deel uit te maken van de life sciences community in Oss” vertelt Theodoor Rutgers, Managing Director bij Catalyze.

“De opening van Catalyze haar kantoor op Pivot Park is een mooie aanwinst voor onze Community,” aldus Mirjam Mol, directeur van Pivot Park. “Diverse bedrijven op Pivot Park zijn in een stadium waarin de bedrijfsactiviteiten na de start-up fase moeten accelereren om zo het door hen ontwikkelde kandidaat geneesmiddel of technologie richting de markt te brengen. Catalyze kan hen hierbij de benodigde ondersteuning bieden en, de naam zegt het al, als katalysator de bedrijfsontwikkelingen versnellen. Dit geeft als resultaat dat nieuwe geneesmiddelen en technologieën eerder voor de samenleving beschikbaar worden.”

Over Pivot Park 

Pivot Park is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries van EZ en VWS. ‘Pivot' betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Over Catalyze

Catalyze is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in financieringsadvies voor de biotechnologie en life sciences industrie. Bij de ontwikkeling van een innovatief product komt er veel op u af. Naast de technologische uitdagingen hebben de beschikbaarheid van financiële middelen grote impact op het behalen van de strategische en organisatorische doelen van uw organisatie. Catalyze adviseert u over de financiële mogelijkheden voor uw project(en) en ondersteunt bij het aanvragen van nationale en internationale (EU) subsidies (zoals HORIZON2020), overheid gegarandeerde kredieten (Innovatiekrediet, BMKB) en fiscale stimuleringsregelingen (WBSO). Ook na toekenning kunnen wij uw subsidiemanagement uit handen nemen zodat u ook aan alle gestelde verplichtingen voldoet.