Terug naar actueel

ChainCargo versnelt expansie en sluit strategisch partnerschap met NewCold

15 december 2022
639ad77c883dd

Digitale expediteur ChainCargo kondigt een strategische samenwerking aan met Haven Ventures, een zusterbedrijf van NewCold, welke investeert in softwaretechnologie en verticale integraties. Dankzij deze investering krijgt ChainCargo de beschikking over aanzienlijke (financiële) middelen om de groeiambities te realiseren. Als onderdeel van de transactie verkoopt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij haar aandelen.

Digitale technologie blijft zorgen voor ingrijpende veranderingen in de logistieke sector die leiden tot betere resultaten op het vlak van efficiëntie, vertrouwen, bedrijfsinformatie en duurzaamheid. ChainCargo biedt geavanceerde oplossingen om de bestaande transportcapaciteit beter te benutten en transparantie te creëren binnen het logistieke gebied tussen verladers en vervoerders.

Samen kom je verder

Het partnerschap met Haven Ventures heeft als doel de ontwikkeling van de digitalisering te versnellen, verder te internationaliseren en te zorgen dat ChainCargo klanten een volledig pakket aan logistieke diensten kan aanbieden. Daarmee kan ChainCargo verder bouwen om de verspilling in de logistiek terug te dringen. Zo wordt de transportcapaciteit beter benut en CO2-uitstoot gereduceerd.

Over ChainCargo

ChainCargo is opgericht in 2018. Het doel van de scale-up is om de transportsector niet alleen duurzamer en transparanter te maken maar ook verder te digitaliseren. Het bedrijf heeft momenteel 45 werknemers en is gevestigd in Eindhoven met een filiaal in Boedapest.

Innovatie is de sleutel tot het maken van duurzame impact, het afvlakken van de klimaatcurve en het terugdringen van verspilling in de logistiek"
Giovanni Gubbels - CEO en medeoprichter ChainCargo

Giovanni Gubbels, CEO en medeoprichter van ChainCargo, zegt hierover: "We zijn erg blij met dit partnerschap. Het komt voort uit onze gezamenlijke overtuiging dat innovatie de sleutel is tot het maken van duurzame impact, het afvlakken van de klimaatcurve en het terugdringen van verspilling in de logistiek. Dankzij deze investering kunnen we onze digitale innovatie van de transportsector intensiveren en het onzichtbare zichtbaar maken."

NewCold

Abhy Maharaj, Executive GM Business & Growth NewCold en Voorzitter van Haven Ventures zegt: "ChainCargo wordt onderdeel van Haven Ventures, een zusterbedrijf van NewCold. Haven Ventures omvat een groep ervaren software- en technologiebedrijven die op het vlak van supply-chain-operaties de nieuwste innovaties bieden, die echt meegroeien met de omvang en de toenemende eisen en mogelijkheden van klanten. Het bedrijfsdoel en de waarden van ChainCargo sluiten nauw aan bij de onze, waardoor zij een perfecte partner voor ons zijn. Hierdoor wordt het belang van technologie voor ons bedrijf en onze sector versterkt en kunnen we meer waarde creëren voor onze klanten."

De stap naar andere Europese markten zal voor meer impact zorgen"
Robin Franken - Investment Manager Softtech BOM

De rol van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is recent uitgestapt als investeerder. Robin Franken, namens BOM verantwoordelijk voor de investering zegt daar het volgende over: "We zijn trots op de rol die BOM heeft kunnen spelen in de ontwikkeling van ChainCargo. Het partnerschap met Haven Ventures stelt ChainCargo in staat de groeiambities te realiseren. De stap naar andere Europese markten zal voor meer impact zorgen. Zodoende is dit voor ons een logsich moment om ons belang te verkopen. We kijken terug op een fijne en professionele samenwerking". 

De opbrengsten uit de verkoop worden door BOM ingezet worden om veelbelovende bedrijven in de regio te ondersteunen bij hun ontwikkeling – van ideation tot startup en scale-up.

ChainCargo versnelt expansie en sluit strategisch partnerschap met NewCold

Lees hier het volledige persbericht

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures