Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Citryll haalt €18,5 mln op voor medicijn tegen chronische ontstekingen

Citryll haalt €18,5 mln op voor medicijn tegen chronische ontstekingen

BOM Brabant Ventures investeert opnieuw in biotechbedrijf Citryll uit Oss. Een internationaal consortium van investeerders, waaronder nieuw toetredende life sciences investeerders Seventure en BioGeneration Ventures, investeert samen met BOM Brabant Ventures €18,5 mln in de ontwikkeling van een medicijn tegen lupus, een chronische ziekte die ontstekingen veroorzaakt in huid, gewrichten, bloedvaten en nieren.

Er is momenteel nog geen goed medicijn beschikbaar voor deze ziekte. Naast de behandeling van lupus heeft het medicijn de potentie om in de toekomst andere ziektebeelden te behandelen, zoals sepsis, reuma en astma.

Met de huidige financiering wil Citryll meerdere testprogramma's met menselijke proefpersonen financieren. Het nieuwe medicijn kan medio volgend jaar voor het eerst worden getest.

De financieringsronde volgt op de vorig jaar aangekondigde financiering door BOM Brabant Ventures, BrightGene, Curie Capital en ModiQuest waarmee een versnelling aan de preklinische ontwikkeling en productie van het medicijn gegeven kon worden.

Sjoerd van Gorp, Senior Investment Manager: “Deze financieringsronde stelt de onderneming in staat om het medicijn te testen bij lupus patiënten, die een grote behoefte hebben aan betere medicatie. We kijken ernaar uit om samen met het team en de andere investeerders de volgende fase van de ontwikkeling te ondersteunen.”