Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

CrossRoads: het beste project in Europa?

CrossRoads: het beste project in Europa?

Elk jaar worden door de Europese Commissie de RegioStars Awards uitgereikt. Binnen vijf verschillende thema’s worden innovatieve en succesvolle projecten in regionale ontwikkeling in de spotlight gezet en beloond. CrossRoads – een project uit Interreg IV - werd geselecteerd voor de finale. De BOM is één van de belangrijkste partners binnen dit project.

Omdat CrossRoads in Interreg IV erg succesvol was, meldde Interreg Vlaanderen-Nederland dit project aan in de categorie Smart growth: Emerging opportunities in the global economy. CrossRoads stimuleerde innovatiesamenwerking tussen productiebedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstelllingen in de grensregio. De focus lag op vijf opkomende kruispunttechnologieën zoals remote diagnostics en embedded vision. Via tientallen deelprojecten werden concrete innovaties gerealiseerd zoals onder andere een zelfklevende digitaal printbare lijmlaag van The Printgallery, en de TempMitter, een instrument voor mobiele validatiemeting. Tussen 2010 en 2014 realiseerde CrossRoads naar schatting 300 extra banen in de grensregio en had het een significante invloed op het marktpotentieel van de deelnemende bedrijven. CrossRoads was een echt succesproject en het heeft dan ook een vervolg gekregen in CrossRoads 2. Het vormde bovendien inspiratie voor Crosscare en andere Interreg V-projecten waarbinnen bedrijven kunnen samenwerken om concrete innovaties te realiseren.

Op 22 september brengen we de mogelijkheden voor bedrijven in CrossRoads 2, Crosscare en andere projecten binnen Interreg Vlaanderen-Nederland onder de aandacht. Voor dit event (Innovatie op alle fronten) zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Op 11 oktober vindt in Brussel tijdens de European Week of Regions and Cities de prijsuitreiking voor de RegioStars Awards plaats. De winnaars in elke categorie krijgen een trofee en certificaat, uitgereikt door Europees Commissaris voor Regionaal Beleid Corina Creţu.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sara Peeters
+32 (0)3 240 69 31
sara.peeters@grensregio.eu
www.grensregio.eu

Waterstofregio 2.0