Terug naar actueel

CytoSMART haalt 5,2 miljoen euro op voor productinnovatie en groei

25 maart 2019
5c98d6519483f

CytoSMART, de Eindhovense ontwikkelaar en fabrikant van digitale microscopen voor het monitoren van celkweekprocessen, ontvangt een groeifinanciering van 5,2 miljoen euro. Nieuwe investeerder Eindhoven Venture Capital Fund II investeert samen met huidige investeerders Holland Capital en BOM Brabant Ventures. De financiering ondersteunt CytoSMART in haar verdere productontwikkeling en het versterken van haar internationale sales en marketing.

CytoSMART heeft drie innovatieve microscopen ontwikkeld waarmee onderzoekers hun celkweken digitaal en op afstand kunnen tellen, screenen, inspecteren en filmen. CytoSMART’s nieuwste product, de Omni, is werelds snelste live-cell microscoop. Naast deze hardware heeft de onderneming ook een scala aan mogelijkheden ontwikkeld om met de vergaarde beelden in de eigen cloud omgeving experimenten uit te voeren. De nieuwe investering wordt ingezet voor productinnovatie, uitbreiding van productfunctionaliteiten en het opschalen van de internationale sales en marketing. 

Joffry Maltha, CEO van CytoSMART: “De omzet is sinds de Series A investeringsronde in 2016 met ruim 300% gegroeid. Om deze groei door te zetten is het van belang dat we de komende jaren onze producten blijven innoveren en meer gaan investeren in onze marketing en sales activiteiten. Dat betekent dat we fors inzetten op nieuwe applicaties voor beeldanalyse en doorontwikkeling van de hardware.”

“Na onze eerste investering in 2016 is CytoSMART significant gegroeid”, zegt Jeroen Siemes, Investment Manager bij BOM Brabant Ventures. “Er werken inmiddels ruim 35 medewerkers bij het bedrijf en bijna alle componenten worden in Zuidoost Brabant ingekocht. Daarmee past CytoSMART zeer goed bij de doelstellingen van BOM Brabant Ventures. We hebben het volste vertrouwen in de groeiplannen van het team en zijn blij dat we daar weer aan kunnen bijdragen.”

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures