Terug naar actueel

Cytura Therapeutics ontwikkelt een nieuwe klasse geneesmiddelen gericht op genomische instabiliteit bij kanker

23 april 2019
5cbf0ad342557

Cytura Therapeutics, gevestigd op het Pivot park in Oss, heeft een seed-financieringsronde voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse geneesmiddelen gericht op genomische instabiliteit bij kanker met succes afgerond. De financiering wordt verstrekt door een syndicaat onder leiding van Thuja Capital Healthcare (Seed) Fund II. Andere investeerders zijn BOM Brabant Ventures, het Centre for Drug Design and Discovery (CD3) - KU Leuven en het Gemma Frisius Fonds. Cytura Therapeutics zal de nieuwe financiering gebruiken voor verder onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen gericht op genomische instabiliteit, dat een belangrijke rol speelt bij de progressie van kanker en de ontwikkeling van therapieresistentie. 

De beoogde nieuwe klasse geneesmiddelen kan als stand-alone-therapie worden toegepast, maar ook in combinatie met andere behandelingen. Binnen deze laatste aanpak kan bij een grote groep patiënten resistentie voor therapeutische behandeling worden voorkomen.

Ad van Gorp, medeoprichter van Cytura Therapeutics zegt: "Een van de grootste problemen bij de behandeling van kanker is dat de eigenschappen van de ziekte in de loop van de tijd veranderen. Dat wordt veroorzaakt door de toenemende instabiliteit van de genen. De medicijnen die Cytura nu ontwikkelt, vertragen of stoppen deze genomische instabiliteit. Het is onze missie om een medicijn te vinden dat kan leiden tot echte vooruitgang in de strijd tegen kanker."

Management en aandeelhouders

Cytura Therapeutics is opgericht door dr. Ad van Gorp, voormalig CEO van het Nederlandse Lead Pharma; het Centre for Drug Design and Discovery (CD3) van de KU Leuven en het Amsterdam UMC  In nauwe samenwerking met beide organisaties streeft Cytura Therapeutics ernaar innovatieve first in class therapieën te ontwikkelen die gericht zijn op genomische instabiliteit van kankers.

Floris Hamel, Associate bij BOM Brabant Ventures:  "Wij geloven dat Cytura Therapeutics, samen met haar uitstekende partners CD3 en UMC Amsterdam, zich kan ontwikkelen tot een belangrijke speler op het gebied van oncologie. De nieuwe klasse van geneesmiddelen heeft de potentie om van groot belang te zijn voor een groot aantal patiënten over de hele wereld. Voor BOM Brabant Ventures een belangrije reden om deze ontwikkeling te ondersteunen."


Lees hier het volledige Engelstalige persbericht. 

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures