Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

De klassen zijn leeg, toch blijft Edubookers investeren

De klassen zijn leeg, toch blijft Edubookers investeren

Edubookers is een boekingsplatform dat bemiddelt tussen vraag en aanbod van opleidingen. Een groot deel daarvan wordt klassikaal aangeboden. Binnen een paar dagen na de lockdown was 75 procent geannuleerd. “We hadden dan ook snel door dat de coronacrisis een enorme impact zou hebben. Binnen een week stonden we alweer in de ondernemersstand”, zegt directeur Paul Schrama.

“We zijn natuurlijk een techbedrijf. Het thuiswerken was dan ook snel geregeld. Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Wat is onze rol? Waar liggen de kansen? We kwamen al snel tot de conclusie dat we als ketenregisseur de taak hebben om onze klanten te ontzorgen. Daar hebben we ons op gefocust.”

Juiste keuzes maken

“Al heel snel hebben we een kennissessie georganiseerd met Roland Koopman van RTL Nieuws als host. Door ervaringen uit te wisselen en kennis met elkaar te delen hebben we onze klanten in ieder geval geholpen bij het maken van de juiste keuzes.”

Dichterbij

“De coronacrisis biedt ook echt kansen. Een paar weken geleden werden we getipt door Mariëlle van Bijsterveld van de BOM. Bij de Provincie Noord-Brabant werd al langer nagedacht over een manier om vraag en aanbod van arbeidskracht in Brabant dichter bij elkaar te brengen. Door de coronacrisis en toenemende werkloosheid kwam dat proces ineens in een stroomversnelling terecht.”

(tekst gaat door onder de video)

Paul Schrama & Jur Rademakers over Edubookers

Brabantleert

“Het klikte. Binnen no time hebben we samen een crisisteam opgericht dat keihard heeft gewerkt om in recordtijd een platform in de lucht te krijgen met heel veel gratis content voor Brabanders die thuis niet bij de pakken willen neerzitten en zich willen voorbereiden op een arbeidsmarkt die heel erg aan het veranderen is. Dat heeft geleid tot brabantleert.nl, dat we vorige week hebben gelanceerd.”

“De samenwerking met de provincie is er een mooi voorbeeld van: de crisis biedt ook mogelijkheden om kansen te verkennen en door te investeren in onze dienstverlening. We blijven natuurlijk niet op onze handen zitten.”

Ondernemen in coronatijd

Hoe beleven Brabantse ondernemers de coronacrisis? Dit verhaal is onderdeel van de serie 'ondernemen in coronatijd' waarin we de ervaringen en inzichten van deze ondernemers delen.

Wil jij jouw ondernemersverhaal ook delen? Laat het ons weten!

Meer weten?