Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

DegenRx ontwikkelt gentherapie tegen Alzheimer

DegenRx ontwikkelt gentherapie tegen Alzheimer

Swanbridge Capital en BOM Brabant Ventures investeren in DegenRx B.V., een biofarmaceutische startup die gentherapieën ontwikkelt voor de behandeling van degeneratieve hersenziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Met de innovatieve behandeling die DegenRx voor ogen heeft worden hersencellen in staat gesteld om antilichamen te produceren, die ervoor kunnen zorgen dat de schadelijke vorm van het amyloïd eiwit wordt opgeruimd. Het amyloïd eiwit speelt een grote rol in het ontstaan van de ziekte van Alzheimer. De eerste focus van DegenRx is dan ook de inzet van de technologie voor de behandeling van deze ongeneeslijke ziekte. 

De financiering die verstrekt werd door Swanbridge Capital, BOM Brabant Ventures en een aantal private partijen, wordt ingezet om de veiligheid en werkzaamheid van de therapie aan te tonen in preklinische modellen.

Guus Scheefhals, CEO van DegenRx: "We zijn heel blij dat we al in dit stadium kunnen samenwerken met investeerders van naam. Neurodegeneratieve aandoeningen hebben een steeds grotere impact op de samenleving. Een goede behandeling is tot dusver niet mogelijk. Met deze investering kunnen we laten zien dat onze innovatieve aanpak werkt."

Nicky Rijk-Vogels, fondsbeheerder bij Swanbridge Capital: "DegenRx past qua fase en technologie uitstekend bij de missie van Swanbridge Capital. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jonge biotech bedrijven een volgende ontwikkelingsstap kunnen zetten door hen het benodigde durfkapitaal en relevante ondersteuning te verstrekken. Wij geloven in de potentie van gentherapie en dragen graag bij aan de bredere toepassing die DegenRx voor ogen heeft bij de behandeling van degeneratieve hersenziekten."

Mercedes Tuin: "Bom Brabant Ventures investeert in Brabantse bedrijven die de potentie hebben om baanbrekende wereldspelers te worden. DegenRx heeft die potentie. Met Guus Scheefhals en Hans Preusting als Chief Development Officer aan boord, hebben we het volste vertrouwen dat het DegenRx team in hun missie zal slagen.”

Meer weten?