Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Den Bosch: Rockstart organiseert eerste Artificial Intelligence accelerator van Europa

Den Bosch: Rockstart organiseert eerste Artificial Intelligence accelerator van Europa

Rockstart heeft haar activiteiten uitgerold naar Den Bosch en organiseert daar het eerste Artificial Intelligence accelerator-programma van Europa. De startupversneller heeft de geselecteerde startups voor haar AI accelerator-programma aangekondigd. Teams vanuit Singapore, India, de VS, Zuid-Afrika en Italië zijn naar Brabant gekomen om te werken aan hun producten, te sparren met mentoren en om in contact te komen met potentiële investeerders en klanten. De BOM is één van de investeerders van Rockstart.

Sinds 2011 organiseert Rockstart al diverse accelerator-programma’s voor startups in Amsterdam, Nijmegen en Bogotá (Colombia). Dit is het eerste programma dat draait op Rockstart’s vestiging in Den Bosch.

“Data science wordt steeds belangrijker en biedt grote ondernemingskansen”, zegt Miriam Dragstra, Directeur van BOM Capital bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. “De provincie speelt hier goed op in door samen met TU/e en Tilburg University een academische data science-studie aan te bieden. Het acceleratieprogramma van Rockstart sluit daar perfect op aan door de brug te slaan naar ondernemerschap. Het is goed om te zien dat Rockstart nu wordt uitgerold naar Den Bosch om ondernemers in Brabant een opstap te bieden en zo het data science-ecosysteem in de regio verder te versterken.”

Waarom AI en waarom in Nederland?

“Het succes van de nieuwe universitaire data science opleiding in ’s-Hertogenbosch wordt nu gevolgd door de vestiging van data gedreven bedrijvigheid in de Mariënburg”, aldus Wethouder Jan Hoskam, Gemeente ‘s-Hertogenbosch. “Naast de vestiging van bestaande bedrijven gaat het om startende bedrijven. Internationale start ups worden specifieke gescout en ondersteund met de bewezen methodiek van de Rockstart Accelerator. Ik ben blij en trots dat ’s-Hertogenbosch met de komst van internationale start ups de komende drie jaar een sterker internationaal profiel krijgt.”

De startups die geselecteerd zijn voor de Rockstart AI accelerator zullen €20.000 contant en €80.000 sponsoring in natura ontvangen. Daarnaast verkrijgen ze ook een kantoorruimte in Den Bosch gedurende de looptijd van het programma, steun van mentoren uit relevante industrieën, en tevens meer dan 50 deals en andere voordelen ter waarde van €600.000.

Aanvullend hierop heeft één van de hoofdinvesteerders in Rockstart’s accelerator programma’s zich gecommitteerd aan een investering van ten minste €200.000 in een AI startup van hun keuze na de Demo Day, die staat gepland op 7 maart 2018.

De lijst van partners bestaat uit VodafoneZiggo, Exact, de Volksbank,  Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, NVIDIA, Atlassian, Wintertaling, Grant Thornton, en Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Samen met een uitstekende groep mentoren, zullen zij de startups steunen en begeleiden met uitdagingen in technologie en het ontwikkelen van hun onderneming tijdens dit programma.

Meer weten over de deelnemende ondernemingen? Lees hier het volledige persbericht.

Meer weten?