Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Durapower kiest Automotive Campus Helmond voor Europese expansie

Durapower kiest Automotive Campus Helmond voor Europese expansie

Durapower Technology Group B.V., leverancier van hoogwaardige lithium batterijen, opent op 1 januari a.s. een vestiging voor research & development op de Automotive Campus in Helmond. Het bedrijf is gespecialiseerd in turn-key batterijsystemen voor elektrische auto’s en energieopslag. De keuze van Durapower voor de Automotive Campus geldt als een belangrijke impuls voor het groeiend aantal bedrijven in de regio dat zich richt op de ontwikkeling van groene en slimme mobiliteitsoplossingen.

“Onze focus ligt op de versnelde ontwikkeling van het smart & green mobility ecosysteem in Brainport Eindhoven”, zegt Lex Boon, Managing Director van de Automotive Campus. “De nieuwe vestiging van Durapower maakt deel uit van een netwerk van R&D faciliteiten in China, Europa, Japan, en de VS. De ervaring en de kennis die het bedrijf meebrengt naar Helmond zal een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van groene mobiliteit in de regio”, voorspelt Boon. 

“Durapower is veel meer dan een producent van lithion-ion batterijen, zegt Chief Executive Officer Kelvin Lim. “We leveren complete turn-key oplossingen voor elektrische voertuigen, inclusief voertuigplatforms, batterij oplaad- en ruilapparatuur en energieopslagoplossingen. Bij de ontwikkeling van maatwerkoplossingen werken we nauw samen met onze klanten. De Automotive Campus en het regionale netwerk voor green mobility in Brabant spelen een hoofdrol bij de internationale ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Onze aanwezigheid op de campus biedt dan ook een mooie kans om onze positie op de wereldwijde markt voor groene energieoplossingen te verstevigen.”

De batterijsysteem van Durapower worden wereldwijd gebruikt door toonaangevende fabrikanten en systeemintegrators voor een breed scala aan toepassingen, zoals hybride en elektrische voertuigen, speciale voertuigen, back-up systemen en andere stationaire energieopslagsystemen.

“Durapower brengt economische activiteit en banen naar Helmond en draagt bij aan de verduurzaming van Brabant”, zegt Frits Hoeve van BOM Foreign Investments. “We zijn bij dat we daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Meer weten?