Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

DXRS haalt kapitaal op voor ontwikkeling schaalbaar platform

DXRS haalt kapitaal op voor ontwikkeling schaalbaar platform

DXRS heeft een pre-seed investeringsronde opgehaald bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en twee vooraanstaande informele investeerders, die ook als strategisch adviseurs betrokken worden bij DXRS. Met deze nieuwe investeringsronde wordt de volgende stap gezet in de ontwikkeling van het Indoor Spatial Platform, waarmee de benodigde schaalbaarheid gecreëerd wordt om aan de toenemende marktvraag te kunnen voldoen.

“Deze financiering stelt ons in staat om uniek talent aan te trekken en de volgende cruciale stap in onze productontwikkeling te zetten. In onze visie staat innovatie centraal. Dit betekent dat we vooroplopen in de technologische ontwikkeling. Tegelijkertijd willen we een schaalbaar platform bieden waarop organisaties veilig, betaalbaar en met respect voor privacy kunnen innoveren met extended reality,” zegt Victor van Dinten, co-founder van DXRS.

Extended reality creëert onbegrensde mogelijkheden voor het maken van impact. DXRS biedt het platform, de indoor lokalisatie technologie en het applicatie framework om van een “simpele” 3D-gebouwscan, extended reality en immersive experiences te maken - zonder dat hiervoor actieve infrastructuur (Wifi, Bluetooth, NFC, etc) componenten benodigd zijn. Met real-time contextuele informatie en nauwkeurige indoor lokalisatie ondersteunen we bijvoorbeeld patiënten om beter voorbereid en meer ontspannen naar het te ziekenhuis gaan en assisteren we blinden- en slechtzienden met het vinden van de weg op treinstations, waardoor zij met vertrouwen kunnen reizen. Deze wayfinding toepassingen zijn de eerste stappen in een wereld vol mogelijkheden.

DXRS ontwikkelt extended reality technologie waarmee ze in hun eerste doelmarkten direct impact maken. De oplossingen die DXRS biedt, leveren een duidelijke meerwaarde voor kwetsbaren in onze samenleving. Bovendien is het onderliggende platform bijzonder schaalbaar als building block voor augmented- en virtual reality ervaringen. Hiermee sluit het naadloos aan bij onze deelfocus op immersive technologies. Daan van Lange - Investment Manager bij de BOM

“Om uniek talent aan te trekken, werken we met de allernieuwste technologie aan projecten met grote impact en bieden we een ondernemerscultuur waarin gelijkheid en diversiteit het uitgangspunt zijn,” zegt Lukas van Delft, co-founder van DXRS. “Met deze nieuwe investering zijn we in staat om deze geavanceerde technologie direct in het dagelijkse leven toepasbaar te maken voor een grote doelgroep.”

Sinds de oprichting in mei '22 is DXRS snel gegroeid en werkt het voor grote en bekende opdrachtgevers zoals ProRail en Amsterdam UMC. DXRS is gevestigd in Eindhoven, de plek waar industrie, design en technologie samenkomen. Deze samensmelting is precies wat extended reality voor DXRS is. DXRS is dan ook sterk verbonden met de regio en participeert actief in het regionale Brainport system.

Meer weten?