Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Eelko Brinkhoff verlaat BOM en maakt overstap naar PhotonDelta

Eelko Brinkhoff verlaat BOM en maakt overstap naar PhotonDelta

Eelko Brinkhoff neemt met ingang van 1 februari 2024 afscheid als managing director foreign investments & international trade van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Brinkhoff maakt de overstap naar PhotonDelta, waar hij de functie van CEO gaat bekleden.

Brinkhoff (1973) was sinds 1999 verbonden aan BOM. Eerst als projectmanager foreign investments. Vanaf 2014 als director foreign investments en sinds 2017 als managing director foreign investments & international trade, waarmee handelsbevordering ook tot zijn takenpakket ging behoren.

Brinkhoff studeerde commerciële economie bij Fontys in Eindhoven. Naast zijn functie bij BOM is hij lid van de raad van toezicht & advies van Nederland Distributieland en bestuurslid bij Dilas (Dutch Industrial & Logistics Association).

CEO Brigit van Dijk – Van de Reijt: ”Eelko is voor BOM jarenlang het gezicht in het buitenland geweest. Als ambassadeur van Brabant en BOM heeft hij de provincie als economische hotspot op de kaart gezet. Onder zijn leiding vond een recordaantal buitenlandse bedrijven de weg naar Brabant en hebben Brabantse bedrijven hun internationale netwerk verder kunnen uitbouwen. Met zijn kennis van internationale markten en uitgebreid mondiaal netwerk is het uitbouwen van de regio als fotonica-hotspot een logische en passende stap.”

Eelko Brinkhoff, managing director foreign investments & international trade. “BOM heeft me vierentwintig jaar uitgedaagd om met en voor (internationale) bedrijven impact te maken voor een toonaangevend Noord-Brabant. Voor mij zijn deze ervaringen een prachtige basis om op voort te bouwen binnen het kansrijke ecosysteem van PhotonDelta.”

Photondelta

PhotonDelta is een internationaal ecosysteem in de fotonische chiptechnologie. Het richt zich op de uitbreiding van de productie van fotonische chips, het aantrekken en opleiden van talent en het creëren van nieuwe markten. Het programma is bedoeld om Nederland de koploper in de mondiale chipindustrie te maken, met honderden bedrijven en klanten over de hele wereld. Dankzij fotonische chips wordt het mogelijk om kleinere, snellere en energiezuinige apparaten te bouwen. Ze maken eerdere diagnostiek van ziekten, veilige zelfrijdende voertuigen en een efficiëntere voedselproductie mogelijk.