Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Eerste hulp bij Brexit

Eerste hulp bij Brexit

Waar vind je als MKB-er de juiste informatie?

Uit een enquête van de Kamer van Koophandel blijkt dat slechts 24 procent van het Nederlandse MKB goed voorbereid is op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Bijna een derde is nog helemaal niet goed voorbereid. Toch zal er waarschijnlijk veel veranderen als het eind maart eenmaal zover is, uiteraard ook voor Brabantse bedrijven die met het VK zaken doen. Met name de rijksoverheid haakt hierop in en is gestart met een uitgebreide campagne met tips & tricks over de Brexit.

Brexit: wel of niet nu al voorbereidingen treffen?

Niemand weet precies wat er gaat gebeuren, er zijn meerdere scenario’s denkbaar voor het mogelijke verloop van de Brexit in de toekomst. Vaststaat dat er veel zal veranderen vanaf 29 maart 2019. Wilt u niet worden verrast door de gevolgen van de Brexit, dan is het aan te raden om nu al de risico’s in kaart te brengen en waar nodig af te dekken. Een goede eerste stap om dit te doen is het invullen van de Brexit Impact Scan die de Nederlandse overheid heeft laten ontwikkelen:

Brexit: financiële ondersteuning

Bedrijven die reeds zaken doen met het Verenigd Koninkrijk en aantoonbaar te maken zullen  met de gevolgen van de Brexit, kunnen een beroep doen op de Brexit Voucher van de Rijksoverheid. Deze regeling biedt een subsidie aan voor advies inzake de gevolgen van de Brexit voor uw onderneming en eventuele alternatieve markten:

Brexit: ben je er al klaar voor?

Wellicht heeft u nog helemaal niet bij de mogelijke gevolgen van de Brexit stilgestaan, misschien heeft u wél al de nodige maatregelen getroffen, maar bent u nog steeds op zoek naar meer informatie of heeft u een specifieke vraag. Bezoek dan een van de onderstaande Brexitloketten van de Rijksoverheid, VNO-NCW en de Belastingdienst voor een antwoord op maat: