Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Eerste paal voor Duits bedrijf Lemken in Brabant: vraag naar innovatieve landbouw groeit

Eerste paal voor Duits bedrijf Lemken in Brabant: vraag naar innovatieve landbouw groeit

Op woensdag 8 januari is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Duitse familiebedrijf Lemken, innovatieve fabrikant van onkruidbestrijdingsmachines. Het bedrijf neemt plaats op het AgroFood Cluster Nieuw-Prinsenland in Brabant en opent eind 2023 haar deuren. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en REWIN hebben Lemken ondersteund in de locatiekeuze- en het vestigingsproces.

Lemken investeert 18 miljoen in de nieuwe fabriek om mee te bewegen met de groeiende vraag naar onkruidbestrijdingsmachines. Directeur Iljan Schouten: “precisielandbouw wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We blijven innoveren en willen hierin een voortrekkersrol nemen.” Door machine gestuurd onkruid te verwijderen, zijn er minder bestrijdingsmiddelen nodig wat bijdraagt aan duurzamere landbouw.

De keuze voor Brabant is voor CEO Anthony van der Ley meer dan logisch: “We zochten een locatie waar we al onze ambities kunnen waarmaken. Waar innovatie en samenwerken voorop staan.. Dit is precies wat de regio Brabant ons biedt. Het innovatieve karakter, de “open” manier van samenwerken en het sterke AgroFood cluster. Met de nabijheid van Cosun en andere AgroFood spelers leren en innoveren we samen.”

Om het bedrijf verder te verankeren in het Brabantse ecosysteem, organiseerde BOM een innovatietour. We brachten een bezoek aan de Brainport Industries Campus, daar waar de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instellingen uit de Brainport regio samenkomen. Lemken werd de volledige AgriFood waardenketen gepresenteerd en de mogelijkheden van Data Science in AgriFood. Van der Ley: “We zijn erg geïnspireerd door de innovatietour en ik zit vol met ideeën over de toekomst van Lemken in Brabant. Complimenten aan BOM en REWIN voor hun professionaliteit, kennis en hulp. “

Meer weten?